ΠΟΕΔΗΝ: Ανησυχητική αύξηση νοσηλευόμενων παιδιών με κορονοϊό – Περισσότερα από το χειμώνα

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, τα παιδιά που νοσηλευόνται με κορονοϊό αυτήν την περίοδο είναι περισσότερα από το χειμώνα, προκαλώντας ανησυχία.

«Ανησυχητική» χαρακτηρίζει την αυξητική τάση νοσηλευόμενων παιδιών με κορονοϊό στα παιδιατρικά νοσοκομεία, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος. Ωστόσο, προσθέτει ότι τα παιδιά είναι σε ελαφριά κατάσταση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας που παρουσιάζει η ΠΟΕΔΗΝ, σήμερα νοσηλευόνται με κορονοϊό 60 παιδιά στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας. Αναλυτικότερα νοσηλεύονται:

  • στο ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 32 παιδιά στις 59 κλίνες που διαθέτουν (μπορούν φυσικά να αναπτυχθούν και άλλες).
  • στο ΑΓΛΑΐΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ 8 παιδιά με κορονοιο στις 20 κλίνες που διαθέτουν
  • στο ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 13 παιδιά με κορονοιο στις 30 κλίνες που διαθέτουν
  • στο ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ 7 παιδιά με κορονωιο στις 8 κλίνες που διαθέτουν

Νοσηλευόνται περισσότερα παιδιά από ότι το χειμώνα

Αυτή την περίοδο νοσηλεύονται πολύ περισσότερα παιδιά από τον χειμώνα που ήταν ανοικτά τα σχολεία. «Αυτό δείχνει πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα μέτρα προστασίας που τώρα καταργήθηκαν ( αποστάσεις, μάσκες, ιχνηλάτηση)» σχολίασε ο κ. Γιαννάκος.

Παραδείγματος χάριν, στις 29 Ιανουαρίου νοσηλευόνταν 22 παιδιά στο ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, 6 στο ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΎ, 2 ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ και 3 στο ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ (33 συνολικά).

Στις 2 Φεβρουαρίου νοσηλευόνταν συνολικά 12 παιδιά.

Στις 12 Φεβρουαρίου νοσηλευόνταν συνολικά 38 παιδιά, στις 26 Γενάρη νοσηλευόνταν συνολικά 9 παιδιά, στις 13 Γενάρη νοσηλευόνταν συνολικά 35 παιδιά.

«Μιλάμε για σημαντική αυξητική τάση. Φυσικά μπορεί να υπάρχουν και άλλα νοσηλευόμενα παιδιά σήμερα στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων. Όπως για παράδειγμα στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που νοσηλεύει σήμερα 4 παιδάκια ενώ είχαν μηδενισθεί οι νοσηλείες. Ευτυχώς τα παιδιά είναι σε ελαφριά κατάσταση. Μεγάλη προσοχή στους γονείς» καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.