ΠΟΕΔΗΝ: Απελπιστική η κατάσταση στα Νοσοκομεία- Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σήμερα

«Απελπιστική» χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία αυτή την στιγμή ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον 58χρονο που παραμένει για τέταρτη συνεχόμενη μέρα διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στο Ασκληπιείο.

Τα νοσοκομεία λειτουργούν με αυτοσχέδιες ΜΕΘ σε χειρουργικές αίθουσες, καρδιολογικές μονάδες, ακόμα και αίθουσες κλινικών, οι οποίες γεμίζουν αμέσως.

Ο κ. Γιαννάκος τονίζει πως τα νοσοκομεία εξυπηρετούν κατά πρωτεραιότητα δικούς τους νοσηλεύομενους ασθενείς και έτσι είναι άτυχοι οι ασθενείς που θα χρειασθούν διασωλήνωση σε νοσοκομείο που δεν διαθέτει ΜΕΘ.

Το ίδιο συμβαίνει σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας και στο Νοσοκομείο της Νίκαιας το οποίο νοσηλεύει 150 ασθενείς χωρίς να διαθέτει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ για κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ομοσπονδία δεκάδες γενικά περιστατικά ασθενών που είναι διασωληνωμένα εκτός ΜΕΘ. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του «Γεννηματά», όπου τέσσερα περιστατικά βρίσκονται σε αναμονή τριών ημερών έως μίας εβδομάδας για κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 4
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 9 με Covid-19 και 4 διασωληνωμένα γενικά περιστατικά εκτός ΜΕΘ
ΕΛΠΙΣ 1
ΕΡΥΘΡΟΣ 4
ΘΡΙΑΣΙΟ 2
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 1
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 2 (εκ των οποίων το ένα περιστατικό αφορά 58χρονο που βρίσκεται εκτός ΜΕΘ για 4η ημέρα).
ΤΖΑΝΕΙΟ 3
ΝΙΚΑΙΑ 10
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 9 σε λίστα αναμονής.