ΠΟΕΔΗΝ: Απελπιστική η κατάσταση των ΜΕΘ κορωνοϊού

«Απελπιστική» χαρακτήρισε την κατάσταση στις ΜΕΘ αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, καθώς επίσης μίλησε και για τα «τελεσίγραφα» του υπουργού υγείας, Βασίλη Κικίλια όσον αφορά την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και γιατρών.

«Όταν γιατροί μετακινούνται από νοσοκομεία της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, στην ΑΤΤΙΚΗ 800 χιλιόμετρα μακριά για να καλύψουν ανάγκες, την ώρα που χάνονται ζωές εκτός ΜΕΘ, ο Κος Κικίλιας δεν τολμάει να επιστρατεύει τον ιδιωτικό τομέα. Να επιστρατεύσει υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό. Από τελεσίγραφο σε τελεσίγραφο. Πρόθυμοι οι ιδιώτες να μπουν στο  σύστημα ήταν πριν το κορωνοϊό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Δεκάδες ήταν τα περιστατικά του κορωνοϊού, σήμερα, σύμφωνα με τον ίδιο, καθώς τονίζεται ότι πολλοί ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ και πεθαίνουν. «Είναι κρίμα από το Θεό να πεθαίνουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Να περιμένουν ημέρες να βρεθεί κλίνη ΜΕΘ. Αδειάζει ένα κρεββάτι και περιμένουν πάνω από 50 διασωληνωμένοι  στη λίστα. Ποιος να πρωτοεξυπηρετηθεί;», τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο της Νίκαιας νοσηλεύονται 160 ασθενείς με κορωνοϊό, την στιγμή που το νοσοκομείο δεν διαθέτει ούτε μια κλίνη κορωνοϊού. Επιπλέον στο Αλεξάνδρας γέμισε η καρδιολογική μονάδα και τα χειρουργεία με διασωληνωμένα περιστατικά κορωνοϊού και περιμένουν το ΕΚΑΒ να τους παραλάβει. Στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ οι διασωληνωμένοι ασθενείς περιμένουν, όσοι τα καταφέρουν, τη λειτουργία της αίθουσας ανάνηψης ως ΜΕΘ. Στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ αυτή τη στιγμή είναι έντεκα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Στο ΤΖΑΝΕΙΟ έξι, στη ΝΙΚΑΙΑ δέκα. Διασωλημωμένοι επίσης εκτός ΜΕΘ νοσηλεύονται στα περισσότερα νοσοκομεία.

«Είναι λοιπόν ουτοπικό να μιλάμε για διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ. ΟΛΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΘΑΝΟΥΝ. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ  γεμάτη, ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ γεμάτη, ΚΑΤ μία κενή κλίνη, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ γεμάτη, ΕΡΥΘΡΟΣ γεμάτη, ΕΛΠΙΣ γεμάτη, ΝΙΜΙΤΣ γεμάτη, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ δύο κενές, ΣΩΤΗΡΙΑ δύο κενές, ΕΡΥΘΡΟΣ γεμάτη, ΤΖΑΝΕΙΟ γεμάτη, ΑΤΤΙΚΟ γεμάτη, ΘΡΙΑΣΙΟ γεμάτη, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ γεμάτη», επεσήμανε, τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.