ΠΟΕΔΗΝ: Ενίσχυση ή αποδυνάμωση του ΕΣΥ η εξαγγελία των 4.000 προσλήψεων νοσηλευτών;

Αντιδράσεις στην ΠΟΕΔΗΝ έχει προκαλέσει η είδηση της πρόσληψης των 4.000 υγειονομικών.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «εάν αυτό σημαίνει ότι θα απολυθούν οι 16.000 συμβασιούχοι που λήγουν οι συμβάσεις τους από 30 οκτωμβρίου έως τέλος Μάρτη του 2022 εκ των οποίων οι 8.000 είναι νοσηλευτικό προσωπικό, μιλάμε για τραγική αποδυνάμωση του ΕΣΥ ειδικά των νοσοκομείων» και ζητά να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Ανακοινώθηκε σήμερα από τη κυβέρνηση η ενίσχυση του ΕΣΥ με 4.000 μόνιμο προσωπικό μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που θα εκδοθεί τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ.

Πρόκειται για ενίσχυση η για αποδυνάμωση του ΕΣΥ;

Ανακοινώθηκε ότι στην εν λόγω προκήρυξη θα συμμετάσχει το επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό με αυξημένη μοριοδότηση.

Εάν αυτό σημαίνει ότι θα απολυθούν οι 16.000 συμβασιούχοι( επικουρικοί, οαεδ, σοχ κ.λ.π.) που λήγουν οι συμβάσεις τους από 30 Οκτωβρίου έως τέλος Μάρτη του 2022 εκ των οποίων οι 8.000 είναι νοσηλευτικό προσωπικό, μιλάμε για τραγική αποδυνάμωση του ΕΣΥ ειδικά των Νοσοκομείων. Η δέσμευση της κυβέρνησης είναι για μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Η αυξημένη μοριοδότηση δοκιμάστηκε και απέτυχε στη 2Κ. Οι μισοί επικουρικοί που συμμετείχαν στη 2Κ παρ ότι δούλευαν πολλά χρόνια δεν προσελήφθησαν. Η προκύρηξη των 4.000 θέσεων θα εκδοθεί Σεπτέμβριο και λόγω χρονοβόρων διαδικασιών το προσωπικό θα προσληφθεί τέλος του επόμενου έτους. Τι θα γίνουν τα νοσοκομεία χωρίς τους 16.000 συμβασιούχους εαν πρόκειται να απολυθούν με τη λήξη των συμβάσεων; Οι Συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων πολέμησαν από τη πρώτη γραμμή τον κορωνοϊό καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δικαιούνται τη μονιμοποίηση τους. Εάν μονιμοποιηθούν τότε και μόνο τότε οι 4.000 προσλήψεις θα είναι ανάσα για το ΕΣΥ».