ΠΟΕΔΗΝ: «Επικίνδυνη η συνέχιση λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου Δρομοκαϊτείου, λόγω υποστελέχωσης»

Βίντεο- ντοκουμέντα από το εμβολιαστικό κέντρο του Δρομοκαϊτείου

“Από σήμερα το εμβολιαστικό κέντρο του Δρομοκαϊτείου εμβολιάζει ηλικιωμένους άνω των 85 ετών. Εντελώς ακατάλληλος χώρος καθώς δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση των  ηλικιωμένων  που προσέρχονται με καροτσάκια ή φορεία. Πρέπει να ανέβουν σκαλιά. Μεγάλος συνωστισμός με ηλικιωμένους και συνοδούς που είναι επικίνδυνο για τη διασπορά του ιού  εντός του νοσοκομείου που απαγορεύεται το επισκεπτήριο. Πολλοί νοσηλευόμενοι ψυχικά ασθενείς ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και η είσοδος στο νοσοκομείο τόσων ανθρώπων χωρίς έλεγχο για κορωνοϊό είναι επικίνδυνη”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο Πρ. ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, προσθέτοντας πως, ”το Δρομοκαίτειο διαθέτει μόνο δύο παθολόγους οι οποίοι απασχολούνται  κατ’ αποκλειστικότητα στο εμβολιαστικό κέντρο. Σήμερα εφημερεύει το νοσοκομείο και δεν υπάρχει κανείς παθολόγος να εξετάσει τους ασθενείς που εισάγονται καθώς επίσης και τους 400 ασθενείς που νοσηλεύονται εάν χρειασθεί. Μας έδωσαν οδηγία  να στελεχώσουμε το εμβολιαστικό κέντρο με ψυχιάτρους χωρίς να έχουν την εμπειρία να αντιμετωπίσουν επιπλοκή. Υπηρετούν 6 Επισκέπτριες Υγείας που ασχολούνται αποκλειστικά με τα εμβόλια με αποτέλεσμα να ακυρώνονται ραντεβού με ψυχικά πάσχοντες στη κοινότητα. Δεν υπάρχει τραυματιοφορέας για την εξυπηρέτηση των κατάκοιτων ηλικιωμένων που προσέρχονται  για εμβόλιο”.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν πως ”δεν μπορεί κανείς να αναλάβει ηληκιωμένο που θα εμφανίσει παρενέργεια του εμβολίου. Δεν υπάρχει  αναισθησιολόγος, ούτε και ο  εξοπλισμός για  τυχόν σοβαρή επιπλοκή. Προσέρχονται συνοδοί με τους γονείς τους αγανακτισμένοι γιατί αναγκάστηκαν και πλήρωσαν  ιδιωτικά ασθενοφόρα. Απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο για τη διακομιδή τους αλλά  με τι προσωπικό να εξυπηρετηθούν”.

”Την Δευτέρα 18/1 θα υπάρξει νέα δυναμική κινητοποίηση των εργαζόμενων του νοσοκομείου. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε πολίτες υπό αυτές τις συνθήκες.  Να βρεθούν συνάδελφοι  μας κατηγορούμενοι επειδή θέλουμε να συμβαλουμε στην  εθνική προσπάθεια εμβολιασμού των πολιτών”, καταλήγει στην επίσημη ανακοίνωσή της.