ΠΟΕΔΗΝ: Ζητά επιστράτευση και όχι διαπραγμάτευση των ιδιωτικών ΜΕΘ κορωνοϊού

Σταθερή είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ της Αττικής, καθώς χθες έως σήμερα εισήχθησαν 101 ασθενείς με κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, στο Τζάνειο εισήχθησαν 39 ασθενείς, στο Γεννηματάς 25, στο Σωτηρία 16, στον Ευαγγελισμό που είχε και μικρή εφημερία 13 ασθενείς, όπως στο Αγία Όλγα που είχε και αυτό μικρή εφημερία εισήχθησαν μόλις 3 ασθενείς και τέλος στο Σισμανόγλειο εισήχθησαν 15.

Μπορεί η κατάσταση να έχει σταθεροποιηθεί, αλλά βασικό πρόβλημα είναι δεν υπάρχουν επαρκής ΜΕΘ για τα περαστικά του κορωνοϊού. Ήδη διασωληνωμένοι ασθενείς ταλαιπωρούνται να βρουν ΜΕΘ κορωνοϊού πολλές ώρες, καθώς διαπραγματεύονται με ιδιωτικές κλινικές.

«Όταν βρίσκεσαι σε πόλεμο δεν διαπραγματεύεσαι με τους πολίτες που τους επιστρατεύει η πολιτεία, θέλουν δε θέλουν για να πολεμήσουν. Στη προκειμένη περίπτωση δεν δισπραγματεύεσαι με τους ιδιώτες υγειονομικούς. Τους επιστρατεύεις. Όπως επιστρατεύεις και τις ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα χωρίς αστερίσκους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Οπως έχει γίνει γνωστό, το ΚΑΤ απέκτησε 14 νέες κλίνες από τις οποίες οι 6 τέθηκαν σήμερα σε λειτουργία και οι 8 θα τεθούν αύριο. Επιπλέον, η γενική ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» αδειάζει και ήδη οι ασθενείς μεταφέρονται σε άλλες, προκειμένου να γίνει ΜΕΘ κορωνοϊού.

Τέλος, οι δυο κλίνες του ΝΙΜΙΤΣ δεν δόθηκαν ακόμα, αφού για ένα διασωληνωμένο γενικό περιστατικό δεν βρέθηκε ΜΕΘ για να μεταφερθεί.

Κατάσταση ΜΕΘ Αττικής

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. 14 ΣΤΑ 14

ΚΑΤ. 13 ΣΤΑ 14.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 12 ΣΤΑ 16.

ΣΩΤΗΡΙΑ. 79 ΣΤΑ 84.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. 44 ΣΤΑ 44.

ΕΛΠΙΣ. 6 ΣΤΑ 6.

ΝΙΜΙΤΣ. 2 ΣΤΑ 4.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ. 12 ΣΤΑ 12.

ΘΡΙΑΣΙΟ 17 ΣΤΑ 17.

ΑΤΤΙΚΟ. 31 ΣΤΑ 33 (σήμερα εφημερεύει).

ΣΥΝΟΛΟ ΜΕΘ  ΣΗΜΕΡΑ 244.

ΚΑΤΗΛΛΕΙΜΕΝΕΣ. 130

ΚΕΝΕΣ. 14.

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ  ΑΚΟΜΗ. 14 κλίνες στο ΚΑΤ. με μετακινήσεις προσωπικού και 9 κλίνες στο ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ με μετατροπή της γενικής ΜΕΘ.