ΠΟΕΔΗΝ: « Η Θεσσαλονίκη θυμίζει τον περασμένο Νοέμβριο»

Κρίσιμη είναι η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη καθώς οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας θυμίζουν τον αριθμό με εκείνων που εισήχθησαν τον περασμένο Νοέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, χθες στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης εισήχθησαν 55 περιστατικά κορωνοϊού και 20 ύποπτα και στον Άγιο Παύλο  εισήχθησαν 19 περιστατικά κορωνοϊού και 5 ύποπτα.

Σύνολο 74 περιστατικά κορωνοϊού και 25 ύποπτα.

Την ίδια στιγμή, οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με 8 διασωληνωμένους στον Άγιο Παύλο και 27 διασωληνωμένοι βρίσκονται στο Ιπποκράτειο σε 30 κλίνες ΜΕΘ.

Διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ στην Αττική

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, το Νοσοκομείο Αγία Όλγα ξεκίνησε εφημερεία σήμερα με τρία κενά κρεβάτια και 17 ράντζα για περιστατικά κορωνοϊού. Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία γεμίζουν ράντζα με γενικά περιστατικά λόγω έλλειψης χώρου.

«Πέραν των διασωληνωνένων περιστατικών κορωνοϊού έχουμε και γενικά διασωληνωμένα περιστατικά εκτός ΜΕΘ. Για παράδειγμα τρεις διασωληνωμένοι στο Γεννήματας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 4

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ.  4

ΕΛΠΙΣ. 3

ΕΡΥΘΡΟΣ. 8

ΛΑΙΚΟ. 2

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ. 7 σε λίστα αναμονής.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 4.

ΤΖΑΝΕΙΟ 4

ΝΙΚΑΙΑ 15.

ΣΥΝΟΛΟ. 51

«Οι 25 διασωληνωμένοι εξ αυτών βρίσκονται από δύο ημέρες έως 10 ημέρες. Δυστυχώς και πολλοί νέοι είναι εκτός ΜΕΘ άνω του ενός 24ωρου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.