ΠΟΕΔΗΝ: Κάλυψη των εμβολιαστικών κέντρων των νησιών με προσωπικό από τα νοσοκομεία της Αττικής και Μακεδονίας

Με κάλυψη από προσωπικό των νοσοκομείων της Αττικής και της Μακεδονίας θα λειτουργούν τα εμβολιαστικά κέντρα των νησιών, καταγγέλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Για να αυξήσουν τις εμβολιαστικές γραμμές των νησιών ψάχνουν προσωπικό από τα νοσοκομεία της ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ να μετακινηθούν εθελοντικά στα νησιά να καλύψουν τα εμβολιαστικά κέντρα και να πετύχουν γενική ανοσία στο μόνιμο πληθυσμό.

Αυτό δεν λέγεται σχεδιασμός για τη τουριστική περίοδο που έρχεται. Ήδη θα έπρεπε να έχουν στελεχωθεί όχι μόνο τα εμβολιαστικά κέντρα των νησιών, αλλά και οι υγειονομικές μονάδες  με προσλήψεις προσωπικού και όχι να πιέζουν οι διοικήσεις το κατά κουρασμένο προσωπικό των νοσοκομείων να μετακινηθεί στα νησιά για μία εβδομάδα δήθεν εθελοντικά» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ.

«Λειτουργεί με μεγάλη επικινδυνότητα. Έχουν απομείνει μόνο λίγοι γιατροί που μεταφέρθηκαν από το κεντρο υγείας  του νησιού που έκλεισε.. Που είναι η ΑΕΜΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ να προκυρήξει θέσεις γιατρών  ειδικά τώρα που υποτίθεται προετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τον τουρισμό;

Στο Νοσοκομείο λειτουργεί το εμβολιαστικό κέντρο του νησιού. Μέχρι τώρα εμβολιάσθηκαν 4.000 μόνιμοι κάτοικοι από τους συνολικά 10.000. Με αυτούς τους ρυθμούς θα τελειώσουν με  τον εμβολιασμό  των μόνιμων κατοίκων τέλος  Ιουλίου.

Το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου καθώς επίσης το τμήμα επειγόντων περιστατικών, μαζί με τη διαλογή περιστατικών κορωνοϊού καλύπτονται μόνο από ένα γενικό γιατρό που μεταφέρθηκε από το Κέντρο Υγείας που έκλεισε ο οποίος δεν λαμβάνει το επίδομα ευθύνης όπως και οι άλλοι γιατροί που μεταφέρθηκαν από το κέντρο υγείας.

Η Παθολογική κλινική ειδικά τώρα με τη  νοσηλεία και περιστατικών κορωνοιου καλύπτεται  από 1 Νοεμβρίου  μόνο  από έναν  παθολόγο. Σήμερα για παράδειγμα στη κλινική νοσηλεύονται δύο  περιστατικά  κορωνοιου και ξεχωριστά γενικά  παθολογικά περιστατικά.

Το Νοσοκομείο καλύπτεται μόνο από έναν ορθοπεδικό, όταν ξέρουμε τις αυξημένες ανάγκες το καλοκαίρι λόγω ατυχημάτων. 

Από σήμερα το νοσοκομείο μένει με έναν καρδιολόγο.

Από πέρυσι το ΔΕΚΈΜΒΡΗ είναι με έναν Αναισθησιολόγο. Τις τελευταίες 5 ημέρες πήρε άδεια και το νοσοκομείο ήταν ακάλυπτο από αναισθησιολόγο. Εαν χρειάζονταν διασωλήνωση κάποιος ασθενής; Τώρα έφεραν   αναισθησιολόγο για λίγες ημέρες με μετακίνηση από το νοσοκομείο της Νίκαιας. 

Μικροβιολόγος εδώ και 4 μήνες είναι ένας στο Νοσοκομείο. Νευρολόγος ένας. Παιδίατροι δύο.

Δεν υπάρχουν πολλές φορές γιατροί να συνοδέψουν τα σοβαρά έκτακτα περιστατικά στις διακομιδές.

Πως προετοιμάσαμε υγειονομικά τα νησιά  να υποδεχθούν τον τουρισμό για τον οποίο τόσος λόγος γίνεται;

Το  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ εξυπηρετεί και τα γύρω νησιά  ΙΟ, ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ κ.λ.π.», κατέληξε ο κ. Γιαννάκος.