ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγελία για την πλημμελή έλλειψη ελέγχου

Σε καταγγελία προέβη ο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος για την πλημμελή έλλειψη ελέγχων στα λιμάνια.

Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος τόνισε, «μέχρι τώρα η ιχνηλάτηση του πληθυσμού, σχολεία, εργασιακοί χώροι και των εκδρομέων  στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στα self test τα οποία εκτός της χαμηλής αξιοπιστίας δεν γίνονται από τους πολίτες. Τα προμηθεύονται από τα φαρμακεία και δηλώνονται ως αρνητικά χωρίς να γίνονται. Γέμισαν τα ντουλάπια  των  σπιτιών  εξομολογούνται ασθενείς με κορωνοιο που προσέρχονται στα τμήματα επειγόντων των νοσοκομείων.

Τώρα απαιτείται για να ταξιδέψει κανείς  μοριακό  τεστ ή rapid test που δεν συνταγογραφείται  σε καμμία περίπτωση. Υπάρχουν όμως τουριστικά μέρη που οι επισκέπτες πάνε οδικώς με δικά τους  αυτοκίνητα. Εκεί τι έλεγχος γίνεται;. Παραδείγματα η ΛΕΥΚΑΔΑ, η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ  κσι πολλά άλλα  τουριστικά θέρετρα  της ηπειρωτικής χώρας.  Επίσης πολλοί επισκέπτονται τα   νησιά με δικά τους  σκάφη. Σε τι έλεγχο υποβάλονται. Ένας αρκεί με τη μετάλαξη ΔΕΛΤΑ να γεμίσει  κορωνοιο το νησί.

Είναι βέβαιο ότι έτσι θα  ζήσουμε τέταρτο κύμα κορωνοιου το φθινόπωρο όπως και πέρυσι. Ήδη τα κρούσματα αυξάνουν».

«Δυστυχώς έχει μειωθεί κατά πολύ ο αριθμός των πολιτών για νέους εμβολιασμούς», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ένας λόγος είναι ότι  έχουν νοσήσει πολλοί  και διαθέτουν φυσική ανοσία.

Σημαντικό όμως ρόλο παίζουν και οι φανατικοί εκπρόσωποι των θρησκειών  σε όλη τη χώρα που διακηρύττουν κατά του εμβολιασμού παρά την επίσημη θέση των θρησκειών υπέρ του εμβολιασμού(Μουσουλμάνοι, χριστιανοί  κ.α.λ.)

Στοχοποιούνται οι υγειονομικοί που δίνουν το καλό παράδειγμα συμνετέχοντας μαζικά στον εμβολιασμό και μένουν ανέγγιχτοι οι ιερείς και εκπρόσωποι άλλων θρησκειών που καλούν τους πιστούς να μην εμβολιασθούν.  Δεν είδαμε κανένα μέτρο για να αντιμετωπισθεί το εν λόγω  ζήτημα, ανέφερε ο κ. Γιαννάκος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.

Για άλλη μια φορά ο Πρωθυπουργός χθες επανέλαβε σε συνέντευξη του τη πρόθεση της κυβέρνησης  να καταργήσει, να συγχωνεύσει νοσοκομεία.

Να του θυμίσουμε ότι στη πρώτη φάση της πανδημίας περιστατικά κορωνοιου νοσήλευαν μόνο νοσοκομεία αναφοράς. Στη δεύτερη φάση χωρίς καμμία προετοιμασία αν και υπήρχε χρόνος κλήθηκαν όλα τα νοσοκομεία να νοσηλεύουν περιστατικά κορωνοιου, χωρίς εξοπλισμό, χωρίς επαρκή οξυγόνο, χωρίς προσωπικό ιατρικό, νοσηλευτικό, που σε πολλές περιπτώσεις μετακινήθηκε, χωρίς να διαθέτουν κλίνες ΜΕΘ. Έτσι τα ποσοστά θνητότητας επί των εισαγωγών περιστατικών κορωνοιου  πλησίασαν σε νοσοκομεία το 40%. εν αντιθέσει με άλλα νοσοκομεία που το ποσοστό θνητότητας επί των εισαγωγών  ήταν κάτω του 20%. Αυτό συνέβει γιατί τα νοσοκομεία δεν στελεχώθηκαν και δεν εξοπλιστικαν  αν και υπήρχε περιθώριο 7 μηνών. Τοπικοί συνδικαλιστές που τα ανέδειξαν διώκονται από τις διοικήσεις για διασπορά ψευδών ειδήσεων.  Όμως τα εν λόγω νοσοκομεία μπορεί να έχασαν περισσότερους ασθενείς,  έσωσαν  ταυτόχρονα ζωές ασθενών  που θα είχαν πεθάνει εαν είχαν κλείσει  όπως  συνεχώς επαναλαμβάνει  ο Κος Πρωθυπουργός, γιατί δεν θα  υπήρχε κρεβάτι να νοσηλευθούν. . Η απάντηση  στο Κο Πρωθυπουργό βρίσκεται στο νοσοκομείο  Δυτικής Αττικής η Αγία Βαρβάρα.. Έκλεισε το 2014 με τέτοιες απόψεις και άνοιξε εσπευσμένα  με το κορωνοιο χωρίς καμμία προετοιμασία.