ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγελίες για άθλιες συνθήκες στο Δρομοκαΐτειο (vid)

Νέες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την ΠΟΕΔΗΝ και μάλιστα με βίντεο όσον αφορά τις συνθήκες που επικρατούν στο Δρομοκαΐτειο. Το νοσοκομείο απάντησε στις καταγγελίες αυτές. Τα βίντεο με τις δραματικές συνθήκες πάντως σοκάρουν. 

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί να παρέμβει άμεσα εισαγγελέας προκειμένου να σωθούν οι ψυχικά πάσχοντες ασθενείς με κορωνοϊό. Όπως υποστηρίζει έχουν ήδη πεθάνει δύο άτομα, 12 είναι σε νοσοκομεία με βαριά συμπτώματα, ενώ 36 ψυχικά ασθενείς με κορωνοϊό εξακολουθούν να βρίσκονται στο γηροψυχιατρικό τμήμα με απαράδεκτες συνθήκες. Σε άλλο τμήμα, όπως υποστηρίζεται, νοσηλεύονται ψυχικά πάσχοντες ασθενείς, όλοι μαζί, θετικοί και αρνητικοί στον ιό, κάτι που αποτυπώνεται και στα βίντεο. Στο μεταξύ, όπως φαίνεται στα πλάνα στο δωμάτιο βρίσκονται δύο και τρεις ασθενείς μαζί, ενώ σακούλες με ρούχα και σκουπίδια είναι πεταμένα στο πάτωμα.

Σχετικά με τα περιστατικά λοίμωξης COVID-19 στο Ψ.Ν.Α. «Δρομοκαΐτειο» και τη διαχείρισή τους, διευκρινίζεται ότι:  

Από την έναρξή της πανδημίας ως σήμερα, έχουν ανιχνευθεί συνολικά 71 κρούσματα λοίμωξης COVID-19, εκ των οποίων τα 57 αφορούν ασθενείς με ήπια συμπτώματα οι οποίοι παραμένουν σε δομές του Νοσοκομείου.