ΠΟΕΔΗΝ- Μετάλλαξη Δέλτα: Δεν βοηθάει η «Γαλάζια Ελευθερία»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα τονίζοντας ότι το πρόγραμμα της «Γαλάζιας Ελευθερίας» φαίνεται να μην προσφέρει εξαγγελθείσα ασφάλεια.

«Η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοιου δεν ανιχνεύεται στα εργαστήρια των νοσοκομείων. Τα νοσοκομεία αποστέλουν σε εργαστήρια αναφοράς μέρος των θετικών δειγμάτων για τον έλεγχο της μετάλλαξης Δέλτα όπως το ΙΔΡΥΜΑ ΙΑΤΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ. Επειδή όμως δεν μπορούν τα εγχώρια εργαστήρια να καλύψουν τη ζήτηση τα νοσοκομεία αναφοράς σε συνεργασία με το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ(ΚΕΔΥ) στέλνουν δείγματα για έλεγχο της μετάλλαξης Δέλτα και σε εργαστήρια της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. Τα αποτελέσματα κάνουν επτά ημέρες να βγούν. Έτσι δεν  είναι εύκολη η  ιχνηλάτηση της μετάλαξης.

Στα Νησιά αυξάνουν τα κρούσματα κορωνοϊού. Το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» με τον εμβολιασμό των μόνιμων κατοίκων δεν προσφέρει την εξαγγελθείσα ασφάλεια. Τουρίστες, Εποχικοί εργαζόμενοι που βρίσκονται στα νησιά πιθανόν να μην είναι εμβολιασμένοι.

Στη Σαντορίνη εμβολιάσθηκαν έως τώρα 16000 με τις δύο δόσεις, 6000 με το μονοδοσικό και οι εμβολιασμοί συνεχίζονται. Οι κάτοικοι του νησιού μαζί με τους εργάτες είναι περί τις 17.000  Και όμως συνεχίζονται οι εμβολιασμοί μονίμων κατοίκων. Πως γίνεται; Πως παρακολουθείτε η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού κάθε περιοχής;», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.