ΠΟΕΔΗΝ: Μονιμοποίηση των συμβασιούχων υγειονομικών υπαλλήλων στο Δρομοκαΐτειο

Η ΠΟΕΔΗΝ έκανε γνωστή την είδηση για το επίτευμα της, την μονιμοποίηση των συμβασιούχων υγειονομικών υπαλλήλων του Νοσοκομείου «Δρομοκαΐτειο».

Μέσα από μια ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ έκανε γνωστό, ότι οι συμβασιούχοι υγειονομικοί υπάλληλοι του νοσοκομείου «Δρομοκαΐτειο» πλέον είναι μόνιμοι.

Όλη η ανακοίνωση

«ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ… ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ.

Κάνουμε μεγάλους αγώνες για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Με όλους τους εκπροσώπους των συμβασιούχων έχουμε άριστη συνεργασία και συγκινητική στήριξη των κινητοποιήσεών μας.

Προσωπική δέσμευση της παράταξής μας είναι ότι θα δώσουμε τα πάντα για την  μονιμοποίηση των συμβασιούχων με νόμο. Όχι μοριοδοτήσεις σε διαγωνισμούς που οδηγούν σε απολύσεις. Μία φορά τη πατήσαμε και το βρίσκουμε μπροστά μας. Φτάνει.

Παράλληλα όμως με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις δώσαμε κατεύθυνση ότι θα πρέπει να εξετάσουν οι συμβασιούχοι, τα σωματεία την προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Μάλιστα, ήδη με πρωτοβουλίες μας εκδόθηκε απόφαση του πρωτοδικείου της Αθήνας που αφορά τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων του ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟΥ. Απόφαση που έκανε δεκτή η διοίκηση του νοσοκομείου αφού δεν προσέφυγε στο ΕΦΕΤΕΙΟ.

Οι συνάδελφοι έκτακτοι του Δρομοκαιτείου μονιμοποιούνται. Στο ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ  Πρόεδρος Σωματείου είναι ο πρόεδρος ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ.

Στο ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ εκτός αυτού είναι  και το πρώτο νοσοκομείο που έδιωξε τους  εργολάβους με πρωτοπόρες κινητοποιήσεις των καθαριστριών του. Χρησιμοποιήθηκε η εκδίωξη τους ως πιλοτικό παράδειγμα από την ίδια την  τότε κυβέρνηση  και έφτιαξε σχετικό νόμο για όλα τα νοσοκομεία.. Η απόφαση που εκδόθηκε από τη Κα Τσίπρα για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων του Δρομοκαιτειου αναρτήθηκε στο σαιτ της ΠΟΕΔΗΝ για να χρησιμοποιηθεί  από τα σωματεία, τους συμβασιολυχους αν το  επιθυμούν. Να αντλήσουν πληροφορίες για το σκεπτικό αναθέτοντας την υπόθεση  σε  δικηγόρο της αρεσκείας τους.

Ταυτόχρονα χρησιμοποιείται στην συνδικαλιστική μας διεκδίκηση γιατί καταρρίπτει  από τους  κυβερνώντες με την υπογραφή ενός Δικαστή των Ελληνικών Δικαστηρίων, τον ισχυρισμό ότι δεν μπορεί να υπάρξει απ ευθείας μετατροπή των Συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εάν δείτε το σκεπτικό αυτής της απόφασης επικαλείται σποφάσεις των ΕΥΡΩΠΑΪΚΏΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ.

 Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στο σκεπτικό  της  απόφασης του ΔΡΟΜΟΚΑΊΤΕΙΟΥ.

Καχύποπτες ήταν με αυτές τις ενέργειες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις στις συνεδριάσεις της ΠΟΕΔΗΝ ή το δημόσιο διάλογο με τους υπουργούς όταν έθετε ο πρόεδρος την απ ευθείας μετατροπή των συμβάσεων επικαλούμενος  την απόφαση του Δρομοκαιτειου και τις αντίστοιχες των ευρωπαϊκών δικαστηρίων. Τώρα κάνουν περατζάδες, τις επικαλούνται και  δίνουν και κατεύθυνση δικαστικής διεκδίκησης. Ας είναι. Είναι και αυτό μια ακόμη δικαίωση ότι βλέπουμε λίγο μακρύτερα.

Το συμφέρον των συμβασιούχων. Συνεχίζουμε τον αγώνα για μονιμοποίηση των συναδέλφων με νομοθετική ρύθμιση.

Πολεμιστες είναι. Ήρωες πολέμου. Δικαιούνται τη μονιμοποίηση τους. Μεταξύ των νεκρών συναδέλφων από κορωνοιο υπάρχουν και έκτακτοι συνάδελφοι. Και μόνο στη μνήμη αυτών πρέπει να  μονιμοποιηθούν. Πολεμάμε βέβαια   να χαρακτηρισθεί ο θάνατός τους ως εργατικό ατύχημα.  ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ». 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ