ΠΟΕΔΗΝ: Πάνω από 70 παιδιά στο νοσοκομείο με σοβαρά συμπτώματα κορωνοϊού

Πάνω από 70 παιδιά νοσηλεύονται με κορονοϊό στα παιδιατρικά νοσοκομεία και τις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων σήμερα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης είναι γεμάτο, στο οποίο νοσηλεύονται οκτώ παιδιά.

Φέτος το καλοκαίρι, λόγω της μη τήρησης των μέτρων προστασίας, παρατηρείται ο μεγαλύτερος αριθμός νοσηλευόμενων παιδιών με κορονοϊό στα νοσοκομεία.

Ο αριθμός είναι μεγαλύτερος και από τα δεδομένα του χειμώνα, παρ’ ότι λειτουργούσαν τα σχολεία.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι για να κρίνεται επιβεβλημένη η εισαγωγή των παιδιών σε νοσοκομείο, αυτό σημαίνει ότι εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα.

‘Εκκληση προς στους γονείς

Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος, σήμερα νοσηλεύονται 40 παιδιά στο Παίδων Αγιά Σοφία, 11 παιδιά στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, 10 παιδιά στο Παίδων Πεντέλης και 5 παιδιά στο Καραμανδάνειο. Επίσης, νοσηλεύονται με κορονοϊό πολλά παιδιά στις παιδιατρικές κλινικές νοσοκομείων.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ απηύθυνε έκκληση προς τους γονείς των παιδιών, για τήρηση των μέτρων προστασίας. «Καλύτερα μάσκα, τεστ, αποστάσεις παρά στο θάλαμο ενός παιδιατρικού νοσοκομείου. Προσοχή γονείς», κατέληξε ο Μιχάλης Γιαννάκος.