ΠΟΕΔΗΝ: Συνταγογράφηση του μοριακού τεστ κορωνοϊού για όσους μετακινούνται εκτός νόμου

Τόσο για το Πάσχα, όσο και για τις μετακινήσεις εκτός νομού μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος τονίζοντας ότι για όσους μετακινούνται εκτός νόμου ή κάνουν Πάσχα στο χωριό θα πρέπει να κάνουν μοριακό τεστ κορωνοϊού για να τους επιτραπεί η μετακίνηση.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι τα μοριακά τεστ θα πρέπει να συνταγογραφούνται από τον ΕΟΠΥΥ και να είναι δωρεάν.

Πιο αναλυτικά δήλωσε:

«Με βάσει τις προβλέψεις των ειδικών τώρα θα είχαμε κάτω των 500 κρουσμάτων κορωνοϊού και θα κάναμε Πάσχα στο χωριό. Έπεσαν έξω για άλλη μια φορά.

Σε μεγάλο ποσοστό κόσμου επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό  έχοντας στη κατοχή τους έστω ένα μικρό  κτήμα το οποίο περιποιούνται επί μήνες κάθε Σαββατοκύριακο και φυσικά σε όλους τους ενδιάμεσους νομούς ή για λόγους υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων  γονέων.

Το Πάσχα εφέτος είναι διαφορετικό από πέρυσι. 

Πέρυσι ο κόσμος τήρησε τα μέτρα δεν έψησε, δεν γιόρτασε το Πάσχα. Φέτος λόγω κόπωσης δεν μπορεί να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Το βλέπουμε τώρα με ολόκληρες οικογένειες να νοσηλεύονται και να ξεκληρήζονται από κορωνοϊό. Ως εκ τούτω είναι καλύτερα στην ύπαιθρο παρά μέσα στη πόλη.

Με την διενέργεια και την επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ θα πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Μην ξεχνάμε ότι οι ηληκιωμένοι που ζουν στα χωριά έχουν ήδη εμβολιασθεί σε μεγάλο ποσοστό.

Το τεστ θα πρέπει να γίνεται δωρεάν μέσω ΕΟΠΥΥ με συνταγογράφηση

Είναι ευκαιρία να γίνουν μαζικά μοριακά τεστ για να διαπιστωθεί η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Εάν εφαρμοστούν τα ισχύοντα μέτρα των μετακινήσεων το Πάσχα τα κρούσματα θα πολλαπλασιασθούν. Εμείς οι υγειονομικοί θα την πληρώσουμε και πάλι».