ΠΟΕΔΗΝ: Τέσσερα Νοσοκομεία στην Αττική εμφανίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα

Τα Νοσοκομεία συνεχίζουν να υποφέρουν από την πανδημία του κορωνοϊού κάθε μέρα και περισσότερο. Η έλλειψη των κλινών ΜΕΘ είναι φανερή σε όλα τα Νοσοκομεία του λεκανοπεδίου καθώς για άλλη μια μέρα πολλοί ήταν οι διασωληνωμένοι που παρέμειναν για ένα 24ωρο εκτός ΜΕΘ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο τρίτο κύμα της πανδημίας παρατηρείται σε τέσσερα νοσοκομεία της Αττικής που κάθε ημέρα διαθέτουν τους περισσότερους διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ σε κλινικές κορωνοϊού.

Τα δύο Νοσοκομεία Σισμανόγλειο με 25 κλίνες ΜΕΘ και ο Ερυθρός Σταύρος με 30 κλίνες ΜΕΘ κανονικές και πρωσορινές επειδή είναι αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού δεν φθάνουν. Το Γεννηματάς νοσηλεύει μεγάλο αριθμό ασθενών με κορωνοϊό και οι 33 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ κανονικές και πρωσορινές δεν φθάνουν. Το Νοσοκομείο της Νίκαιας που νοσηλεύει πάνω από 100 ασθενείς με κορωνοϊό και σε περίπτωση διασωλήνωσης εξυπηρετεί και το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής που νοσηλεύει αποκλειστικά περιστατικά κορωνοϊού έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία να μην διαθέτει καμμία κλίνη ΜΕΘ.

Έγιναν δωρεές οι οποίες αξιοποιήθηκαν αλλά η ΜΕΘ που φτιάχθηκε είναι σε ακατάλληλο χώρο για νοσηλεία διασωληνωμένων περιστατικών  κορωνοϊού.

Σήμερα το νοσοκομείο της Νίκαιας είχε το μεσημέρι 11 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Το Σισμανόγλειο έχει 3 λιγότερους από τις προηγούμενες ημέρες.Το Γεννηματάς είχε  σήμερα 6 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ με κορωνοϊό και δύο γενικά διασωληνωμένα περιστατικά εκτός ΜΕΘ.

Ο Ερυθρός είχε 7 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ    Στα υπόλοιπα νοσοκομεία που διαθέτουν ΜΕΘ κορωνοϊού όταν αδειάζει μία κλίνη ΜΕΘ εξυπηρετούν με πρωτεραιότητα δικούς τους νοσηλεύομενους διασωληνωμένους ασθενείς. Γι αυτό και το μεγάλο πρόβλημα στα συγκεκριμένα τέσσερα νοσοκομεία ειδικά στη Νίκαια.

Επίσης το Θριάσιο είχε σήμερα  2 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και 1 το Αμαλία Φλέμινγκ.

Στο Αλεξάνδρας νοσηλεύονται κάθε ημέρα περί τους 8 διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό οι οποίοι νοσηλεύονται στη καρδιολογική μονάδα. Είναι όμως στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ του ΕΚΑΒ.

Μεγάλη η ταλαιπωρία γενικών περιστατικών στα ΤΕΠ εφημερευόντων νοσοκομείων λόγω προσαρμογής των νοσοκομείων στην εξυπηρέτηση περιστατικών κορωνοϊού και των ελλείψεων προσωπικού.

«Χθές σε εφημερεύον νοσοκομείο καρδιολογικό περιστατικό  προσήλθε  το απόγευμα. Περίμενε  αξονική έκανε σήμερα το πρωί και μετά έγινε η εισαγωγή του. Πάνω από 12 ώρες ταλαιπωρίας. Ράντζα παντού», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.