Ποιες ηλικίες… σπεύδουν και ποιες διστάζουν να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό – Πίεση στα ραντεβού στην Αττική

Στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα ανά ηλικιακή κατηγορία παρουσίασε στην πρόσφατη ενημέρωση ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, παρατηρείται πίεση στα ραντεβού για εμβολιασμό και ειδικά στην Αττική τα ραντεβού για το επόμενο διάστημα είναι 100% κλεισμένα για τα σκευάσματα των Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.

Επίσης ανακοίνωσε πως θα ανοίξουν επιπλέον ραντεβού για τα τέλη Ιουνίου και τις αρχές Ιουλίου στα τρία προαναφερθέντα σκευάσματα, ώστε να κλείσουν περισσότεροι πολίτες, ενώ σημείωσε πως από την Πέμπτη 10/06 ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού των ατόμων ηλικίας 25-29 ετών και με τα τρία αυτά εμβόλια.

Εξηγώντας το πως εξελίσσεται το πρόγραμμα εμβολιασμών στη χώρα μας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επισήμανε ότι συνολικά έχουν γίνει 6.225.000 εμβολιασμοί ενώ ξεπεράστηκαν οι 4.000.000 πολίτες με μια δόση, (38,1%) και 2.350.000 πολίτες με δύο δόσεις (22,4%).

Στη συνέχεια ανέλυσε τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης ανά ηλικιακή ομάδα αλλά και τα ποσοστά που θα προκύψουν με τα ήδη κλεισμένα ραντεβού: