Προειδοποίηση Καπραβέλου για πανδημία: «Βρισκόμαστε μπροστά στο χειρότερο σενάριο»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου Νίκος Καμπραβέλος, τονίζοντας πως «βρισκόμαστε μπροστά στο χειρότερο σενάριο από την έναρξη της πανδημίας».

Μεταξύ άλλων μίλησε για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «από τη στιγμή που βλέπουμε το κακό να έρχεται μπροστά μας… ο συνωστισμός τις επόμενες ημέρες θα είναι πάρα πολύ προβληματικός. Για μένα είναι ανεξήγητο το γεγονός ότι δίνουμε αυτό το περιθώριο στον ιό να δράσει το κρίσιμο επόμενο διάστημα.

Βρισκόμαστε μπροστά στο χειρότερο σενάριο από την έναρξη της πανδημίας. Τα μέτρα όφειλαν ήδη να είχαν εφαρμοστεί για να μην δώσουμε κανένα περιθώριο στον ιό να κάνει ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή. Νομίζω ότι αυτή η αντίφαση που δημιουργείται δεν είναι σωστή και πολύ καλά ο κόσμος προβληματίζεται. Κι εμείς δεν το είδαμε με καλό μάτι. Θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά αυτό το χρονικό περιθώριο».

Σχετικά με τα σχολεία και το γεγονός ότι σχεδιάζεται να ανοίξουν κανονικά, ο κ. Καπραβέλος τόνισε:

«Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι αν όλοι δεν συμβάλουμε, δεν συμμορφωθούμε με τα υγειονομικά μέτρα, οι μέρες που ξημερώνουν θα είναι πάρα πολύ άσχημες με αποτέλεσμα ακόμα και τα σχολεία να είναι προβληματικά στο να ανοίξουν στην ώρα τους. Ίσως χρειαστεί να παρατείνουμε τις διακοπές, ακριβώς για να μην έχουμε αυτό το τσουνάμι και να μην πέσει πάνω στο προηγούμενο και δημιουργήσει καταστροφή».