Πρόβλεψη σοκ από τον Σαρηγιάννη – Πάνω από 5.000 κρούσματα ημερησίως στα τέλη Σεπτεμβρίου και αύξηση των θανάτων

Όπως εκτιμά, στα τέλη του Σεπτέμβρη θα ξεπεράσουμε τα 5.000 κρούσματα κατά μέσο όρο ημερησίως, με βάση τα ανανεωμένα επιδημιολογικά δεδομένα και μοντέλα.

Για την επόμενη μέρα της πανδημίας μίλησαν σήμερα ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης και ο Καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος

Μίλώντας στον ΣΚΑΪ ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκανε λόγο για μια πτωτική πορεία που παρουσιάζουν τα κρούσματα και όπως τόνισε, αυτό είναι θετικό.

Ωστόσο όπως εκτιμά, στα τέλη του Σεπτέμβρη θα ξεπεράσουμε τα 5.000 κρούσματα κατά μέσο όρο ημερησίως, με βάση τα ανανεωμένα επιδημιολογικά δεδομένα και μοντέλα.

«Οι δείκτες των ασθενών στις ΜΕΘ και των νεκρών θα διαγράψουν μια ανοδική πορεία. Στα μέσα-τέλη του Οκτώβρη θα δούμε αποκλιμάκωση», πρόσθεσε ο κ. Σαρηγιάννης.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Μανωλόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για το άνοιγμα των σχολείων και την απειλή της μετάλλαξης Δ : «Θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα με τη διασπορά του ιού στα σχολεία λόγω της μετάλλαξης Δ», ανέφερε. Τέλος όπως τόνισε ο καθηγητής, το επόμενο διάστημα αναμένεται να κολλήσουν πολλοί ανεμβολίαστοι ακόμα και κάποιοι από τους εμβολιασμένους, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να θεωρείται ρουτίνα ο καθημερινός θάνατος 40 συνανθρώπων μας.