Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Ασέβεια στους νεκρούς το διαφημιστικό σποτ για τις ΜΕΘ. Διαστρέβλωση της τραγικής πραγματικότητας.

Το Υπουργείο Υγείας θα έπρεπε με 100 νεκρούς την ημέρα να είναι πιο ταπεινό για την κατάσταση των ΜΕΘ και να μην βγάζει διαφημιστικά σπότ που ωραιοποιούν την κατάσταση.
Όταν μάλιστα χάθηκαν και χάνονται αρκετοί διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, όταν χάθηκαν αρκετοί διασωληνωμένοι ασθενείς, επειδή βρήκαν ΜΕΘ μετά από πολλές ημέρες νοσηλείας σε κοινό θάλαμο, όταν χάθηκαν αρκετοί διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους που βαπτίσθηκαν αυτασχέδιες ΜΕΘ, όταν χάθηκαν αρκετοί λόγω της υποστελέχωσης των ΜΕΘ.
Εξ άλλου ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό που αγγίζει το 75% εκτός κανονικών ΜΕΘ, μαρτυρεί το μείζον πρόβλημα. Τα νοσοκομειακά μικρόβια θερίζουν διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ.
Ένα σύστημα που με βάσει τα νοσοκομειακά κρεβάτια θα έπρεπε να διαθέτει 3.000 κλίνες ΜΕΘ, διαθέτει με βάσει το πληροφοριακό σύστημα 1.100.
Στη πραγματικότητα όμως πλήρως εξοπλισμένες και στελεχωμένες 750. Για παράδειγμα στις κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν, το υπουργείο υγείας προσθέτει 12 κλίνες στη ΠΑΜΑΚΆΡΙΣΤΟ που είναι ΜΑΦ, χωρίς να υπηρετεί ούτε ένας εντατικολόγος.
Στη Γερμανία ένας διασωληνωμένος ασθενής βρέθηκε εκτός ΜΕΘ στο κρατίδιο της Βαυαρίας και μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ της Ιταλίας και εδώ στη χώρα μας δεν ιδρώνει το αυτί κανενός με δεκάδες διασωληνωμένους εκτός, που αντί την εντατική τους προλαβαίνει ο θάνατος. Ειδικά στα νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ούτε μια κλίνη ΜΕΘ κορωνοϊού.
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Παίζουν με τους αριθμούς.
Με βάσει το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Υγείας σήμερα υπάρχουν 12 κενές κλίνες ΜΕΘ στο ΣΩΤΗΡΙΑ, 6 στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, 13 στο ΚΑΤ, 2 στο ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ, 2 στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ.
Γιατί λοιπόν αφού έχουμε κενά κρεβάτια υπάρχουν διασωληνωμένοι και νέοι σε ηλικία ασθενείς με κορωνοϊό πάνω από 5 ημέρες σε απλούς Θαλάμους. Είναι κρίμα από το Θεό όσοι ασθενείς εχουν την ατυχία να νοσηλευθούν σε νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ κορωνοϊού και χρειασθούν εντατική. Βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους πάνω από πέντε ημέρες και πολλοί χάνουν τη ζωή τους.
Το Νοσοκομείο της ΝΙΚΑΙΑΣ σήμερα έχει 10 διασωληνωμένους ασθενείς σε θαλάμους οι περισσότεροι άνω των πέντε ημερών. Πολλοί εξ αυτών νέοι άνθρωποι. Δεν διαθέτει ΜΕΘ κορωνοϊού.
Το ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ έχει 5 διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Εδώ τους τρώει η επιλογή ασθενών με ηλικιακά κριτήρια. Είναι πάνω από 80 ετών και το σύστημα δεν τους θεωρεί επιλέξιμους για ΜΕΘ στη πλειοψηφία τους. Το ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ δεν διαθέτει ΜΕΘ κορωνοϊού.
Επίσης υπάρχουν 2 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, 2 στο ΘΡΙΑΣΙΟ κ.λ.π.
Στο σποτ του Υπουργείου δεν διαπιστώνει κανείς ούτε ίχνος αυτοκριτικής, διόρθωσης της κατάστασης.
Η ΜΕΘ δεν είναι πολυτέλεια. ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ.
Το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ γονάτισε. Δουλεύουμε με 10.000 λιγότερο προσωπικό από πέρυσι το χειμώνα συν τη κούραση. Συνταξιοδοτήσεις, αναστολές εργασίας, νοσσήσεις προσωπικού. Και μιλάνε για ενίσχυση.
Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ