Πρόστιμα και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας σε καταστήματα εστίασης, σε Αττική, Μυτιλήνη και Σάμο

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων διενήργησε ελέγχους Παρασκευή και Σάββατο, μεταμεσονύκτιες ώρες, σε καταστήματα εστίασης σε νότια και ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας σε 3 από αυτά για παραβίαση μέτρων κατά της Covid-19.

Οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ, όπως τονίζουν στελέχη του υπουργείου, θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια.

Πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας για επτά ημέρες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Λέσβο και Σάμο γιατί εξυπηρετούσαν όρθιους πελάτες

Αναστάλθηκε από την Αστυνομία στο βόρειο Αιγαίο, στα πλαίσια εφαρμογής των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού, η λειτουργία τριών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος επί επτά μέρες και επιβλήθηκαν βαριά χρηματικά .
Διοικητικά πρόστιμα 5.000 ευρώ επιβλήθηκαν στον καθένα από τους ιδιοκτήτες – υπευθύνους δύο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Μυτιλήνης και στην περιοχή του Πλωμαρίου, καθόσον διαπιστώθηκε ότι εξυπηρετούσαν όρθιους πελάτες. Επίσης αναστάλθηκε και η λειτουργία των καταστημάτων για επτά ημέρες.
Στη Σάμο, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη – υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όπως διαπιστώθηκε εξυπηρετούσε όρθιους πελάτες, ενώ αναστάλθηκε και η λειτουργία του καταστήματος για επτά ημέρες.
Ας σημειωθεί ότι κατά το τελευταίο διήμερο από στελέχη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου πραγματοποιήθηκαν 4.033 έλεγχοι ατόμων και επιχειρήσεων – καταστημάτων, βεβαιώθηκαν συνολικά 97 παραβάσεις σχετικές με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και με τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ συνελήφθησαν και δυο άτομα.
Ειδικότερα, οι προαναφερόμενες συλλήψεις έγιναν στη Λήμνο και στη Χίο.
Στη Μύρινα της Λήμνου συνελήφθη σήμερα επιχειρηματίας γιατί διαπιστώθηκε να έχει θέσει σε λειτουργία μουσικά όργανα (με ενισχυτή και ηχεία) σε επιχείρηση ιδιοκτησίας του στερούμενη αδείας αρμόδιας αρχής και σε ώρες κοινής ησυχίας, ενώ παραβίασε και νομοθεσία που αφορά την «πνευματική ιδιοκτησία»,
Στη Χίο, συνελήφθη επίσης επιχειρηματίας, διότι διαπιστώθηκε να λειτουργεί σε εξωτερικό χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του μουσικά όργανα (με ενισχυτή και ηχεία) στερούμενος αδείας αρμόδιας αρχής, διαταράσσοντας και την κοινή ησυχία των περιοίκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ