Πως παγιδεύουν παιδεραστές και σεξουαλικούς εγκληματίες που πλησιάζουν ανήλικους, οι Αρχές στην Αυστραλία
Μια απλή κάρτα την οποία υποχρεωτικά φέρουν οι εργαζόμενοι σε κάθε είδους δραστηριότητες ανηλίκων φαίνεται πως “θωρακίζει “ αποτελεσματικά τις αθώες ψυχές από επικίνδυνες για τη σωματική και ψυχική ασφάλεια τους συμπεριφορές και διαθέσεις. Στην Αυστραλία την ευθύνη εντοπισμού και σύλληψης παιδεραστών και ασελγών έχει αναλάβει το υπουργείο δικαιοσύνης. Οι οργανωμένες υπηρεσίες προστασίας των παιδιών ανιχνεύουν και ερευνούν ύποπτα για την τέλεση η’ ανοχή σεξουαλικών εγκλημάτων προφίλ, όχι μόνο στο περιβάλλον της οικογένειας και των συγγενών αλλά ακόμα και στα πρόσωπα που θα βρεθούν ως επαγγελματίες σε “απόσταση κινδύνου” σε χώρους, δομές και εκδηλώσεις για οποιαδήποτε δραστηριότητα.
Η Κ. Συρκιάδη- εργαζόμενη του νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Μελβούρνης, μας μιλά για αυτή την πρακτική, που βάσει νόμου υποχρεούνται όλοι οι εργαζόμενοι και πατάσσει κάθε είδους κακοποίηση σε βάρος ανηλίκου,
”Σε όλους τους εργασιακούς χώρους που συναναστρεφόμαστε με παιδιά υποχρεούμαστε σε διαρκή και εξονυχιστικό έλεγχο μέσω μιας ειδικής κάρτας η οποία εκδίδεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Αυστραλίας και καταγράφει κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά, που μπορεί να να βλάψει ανεπανόρθωτα μια παιδική ψυχή.
Πιο συγκεκριμένα, αφού κάνουμε αίτηση σε κάποιον χώρο εργασίας και ειδικότερα σε ένα σχολείο, ένα νοσοκομείο, το Αστυνομικό Τμήμα της Πολιτείας στην οποία ανήκουμε, ερευνά το προφίλ μας μέσω της αστυνομικής μας ταυτότητας, για τυχόν εντοπισμό κάποιου παραπτώματος , όχι μόνο σοβαρών αδικημάτων αλλά ακόμη και για εξαρτήσεις ουσιών ή άσχημη συμπεριφορά που μπορεί να έχει σημειωθεί στην επαγγελματική μας σταδιοδρομία. Εάν λοιπόν έχουμε καθαρό ποινικό μητρώο τότε εγκρίνεται η αίτηση μας και εκδίδεται μια κάρτα που υποχρεούμαστε να έχουμε πάντοτε μαζί μας με τα προσωπικά μας στοιχεία. Η ισχύς της είναι 5 έτη, εκτός αν διαπιστωθεί παρατυπία οπότε και ακυρώνεται, με ενημέρωση του Α.Τ και του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ως νοσοκόμα εάν είχα ποινικό μητρώο δεν θα δικαιούμουν την διαπίστευση από τη Δικαιοσύνη αυτή ώστε να δουλέψω με περιστατικά ανηλίκων, καθώς έρχομαι σε διαρκή επαφή μαζί τους. Εάν για παράδειγμα ασθενής, συνάδελφος ή πολίτης κάνει καταγγελία εις βάρος μου για κακοποίηση ανηλίκου, η έρευνα θα επικεντρωθεί στο νοσοκομείο. Για αυτό έχουμε πολλές κάμερες παντού και γράφουμε τα πάντα. Πολλές φορές πλησιάζουμε ασθενείς 2 άτομα μαζί ώστε να αποφεύγουμε δυσάρεστα περιστατικά.”
Σύμφωνα με τις επίσημες Αρχές και το Υπ. Δικαιοσύνης της Αυστραλίας:
”Έχει δημιουργηθεί μια ενιαία μονάδα ελέγχου σε κάθε πολιτεία και επικράτεια για τη διεξαγωγή εργασιών με παιδικούς ελέγχους και την έκδοση των καρτών, εγγραφών ή αδειών που προκύπτουν.
Ο Έλεγχος Εργασίας με Ανηλίκους είναι μια διαδικασία ελέγχου για την αξιολόγηση ή επανεκτίμηση ατόμων που εργάζονται ή φροντίζουν παιδιά.
Ρίχνουμε μια λεπτομερή ματιά στο ποινικό ιστορικό και τα σχετικά πορίσματα επαγγελματικής συμπεριφοράς των αιτούντων για να διασφαλίσουμε ότι βοηθάμε στην προστασία των παιδιών από σεξουαλική ή σωματική βλάβη”.
Εκατομμύρια κακοποιήσεων έχουν αποφευχθεί τα τελευταία 21 χρόνια με θύματα ανήλικους, μετά και την πρωτοβουλία της Αυστραλίας να παγιδεύσει και να προλάβει παιδεραστές και σεξουαλικούς εγκληματίες, από το να πλήξουν την ψυχή των αθώων παιδιών και να ”τσακίσουν” το άγουρο κορμί τους. Μια κάρτα ελέγχου είναι ικανή να χτίσει τείχος από κάθε σεξουαλικό έγκλημα, κάθε αρρωστημένη πράξη.. Η Δικαιοσύνη της Αυστραλίας πρότυπο για κάθε χώρα.. για κάθε πολιτεία.. για όλους..για την διαφύλαξη της αγνότητας του κάθε παιδιού.