Πότε ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους 12 – 15 ετών

Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εφήβων από 12 έως 15 ετών κατά του κορονοϊού, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια ο εμβολιασμός στα παιδιά προχωρά καθώς, όπως είπε, μέχρι τώρα έχουν κλειστεί περισσότερα από 30.000 ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 15 έως 17.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, απηύθυνε έκκληση στους άνω των 55 να εμβολιαστούν. «Ο Δεκαπενταύγουστος είναι παραδοσιακά η γιορτή στην οποία επανενώνεται η ελληνική οικογένεια το καλοκαίρι και έρχονται σε επαφή νεότεροι με ηλικιωμένους. Πρέπει όλοι να είμαστε εμβολιασμένοι για να είμαστε ασφαλείς», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις διακοπές του καλοκαιριού, τόνισε πως επιθυμία είναι όλοι να είναι πλήρως εμβολιασμένοι πριν πάνε στις διακοπές, ωστόσο όπως σημείωσε, αυτό, ακόμη κι αν δεν είναι εφικτό λόγω των ημερομηνιών, τότε όσοι επιθυμούν, να προστρέξουν να πραγματοποιήσουν έστω την πρώτη δόση. «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», είπε με νόημα.

Ερωτηθείς για τη μετάλλαξη Δέλτα, ο Βασίλης Κικίλιας επισήμανε ότι έχει κυριαρχήσει σε ένα ποσοστό άνω του 75% – 80% σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 90% σε κάποια νησιά και τουριστικούς προορισμούς. «Είναι μια επιθετική μετάλλαξη κι έχει αποτελέσματα που είναι επικίνδυνα για την υγεία, ειδικά των πολιτών που είναι σε ευπαθείς ομάδες», σημείωσε.