ΡευΜαζήν: 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα ρευματικά νοσήματα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΡευΜΑζήν οργανώνει διαδικτυακά το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριό της την ερχόμενη εβδομάδα 10 – 14 Μάιου 2021. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθούν τις ζωντανές μεταδόσεις των συνεδριών Δευτέρα έως Παρασκευή κάθε απόγευμα από τις 18.00-20.00 μ.μ., ενώ στο τέλος κάθε συνεδρίας θα υποβάλλονται μέσω chat ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες.

Το συνέδριο συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον της κοινότητας των ασθενών με ρευματικά νοσήματα αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα μέσα από την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών να αναπτυχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος για όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα ειδικότερα εν μέσω πανδημίας. Φέτος, συμμετέχουν σημαντικοί εκλεκτοί επιστήμονες, οι οποίοι θα μεταφέρουν γνώσεις γύρω από τα ρευματικά νοσήματα αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις της θεραπευτικής αντιμετώπισης τους. Συγκεκριμένα, αναμένονται με ενδιαφέρον οι εισηγήσεις των κ.κ. Δ. Μπούμπα, Καθηγητή Παθολογίας Ρευματολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Δ/ντή Δ’ Παθολογικής Κλινικής «Αττικόν», Ερευνητή IIBEAA, Τζ. Πρατσίδου, Παιδιάτρου, Προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής ΡευΜΑζήν, Προέδρου του Συλλόγου Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες, Μ. Τραχανά, Παιδιάτρου, Καθηγήτριας Παιδιατρικής Ρευματολογίας Α.Π.Θ., Υπεύθυνης Παιδιατρικού Ανοσολογικού και Ρευματολογικού Κέντρου Αναφοράς, Α’ Παιδιατρική Κλινική Α.Π.Θ., Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο», Θεσσαλονίκη, Δ. Καρόκη, Ρευματολόγου, Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας, Κ. Μποκή, Ρευματολόγου, Διευθύντριας Ρευματολογικής Μονάδας «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο, Αθήνα, Α. Μπούνας, Ρευματολόγου, Υπεύθυνου Ρευματολογικού Τμήματος «Ολύμπιον θεραπευτήριο» Πάτρας και Α. Φανουριάκη, Ρευματολόγου-Επιμελητή Β’, Κλινική Ρευματολογίας, Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας. Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί και στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Έρευνας που διενήργησε η ΡευΜΑζήν σε συνεργασία με τον Ι. Υφαντόπουλο, Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας του ΕΚΠΑ, αναφορικά με τη σχέση ασθενή γιατρού και τα κριτήρια επιλογής θεραπείας.

Το συνέδριο θα αναμεταδοθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας του φορέα στο facebook & youtube: https://www.facebook.com/ReuMAzin  & https://www.youtube.com/channel/UCyXylQc6HUG0y6pYHx9zwxw

Το συνέδριο πραγματοποιείται με την αρωγή και στήριξη του Υπουργείου Υγείας

Υπό την αιγίδα της Ε.Ρ.Ε. – Ε.Π.Ε.Ρ.Ε. και της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

Επίσημοι Χορηγοί του συνεδρίου είναι οι εταιρίες: AbbVie, ΒΙΑΝΕΞ, Genesis Pharma, Pfizer, ενώ χορηγός είναι η εταιρία GSK.