Ρόδος: Την παραίτησή του από τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου υπέβαλε ο Γρηγόρης Ρουμάνης

Την παραίτησή του από τη θέση του διοικητή των Νοσοκομείων Ρόδου – Καρπάθου υπέβαλε χθες το βράδυ ο Γρηγόρης Ρουμάνης, μετά από σειρά έντονων παρασκηνιακών συγκρούσεων που προηγήθηκαν, με αφορμή τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κος Ρουμάνης υπέβαλε γραπτή παραίτηση απευθείας στον Υπουργό υγείας κο Πλεύρη, εκφράζοντας έτσι ανοιχτά τη δυσσαρέσκειά του για μια σειρά σοβαρών ελλείψεων και παραλείψων σε βάρος του νοσοκομείου της Ρόδου.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ρήξη στη σχέση του με τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κο Χρήστο Ροϊλο ο οποίος παρά τις αντιρρήσεις του ίδιου του διοικητή, της επιστημονικής επιτροπής του Νοσοκομείου και των Νοσοκομειακών γιατρών, μετακίνησε από τη θέση της συγκεκριμένη γιατρό από τα επείγοντα μεταθέτοντάς την σε άλλο νησί του νομού μας.

Η παραίτηση του κου Ρουμάνη, θα εξεταστεί προσωπικά από τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για προσπάθειες να ανακαλέσει ο κος Ρουμάνης την παραίτηση.

Σημειώνεται ότι η εξέλιξη αυτή, πυροδοτεί εκ των πραγμάτων ανακατατάξεις σε ότι αφορά τις διοικήσεις όλων των νοσοκομείων στα Δωδεκάνησα, δεδομένου ότι παραμένει κενή και η θέση του διοικητή στο Νοσοκομείο της Καλύμνου.

Πηγή: rodiaki.gr