Σήμερα Τρίτη (13/7) η εξειδίκευση των μέτρων για υποχρεωτικό εμβολιασμό και εστίαση

Σε εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα προχωρήσουν την Τρίτη τρεις υπουργοί της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη 13 Ιουλίου και ώρα 12:30, στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης θα εξειδικεύσουν τις ανακοινώσεις περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας.

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μέτρα για το καλοκαίρι σε εστίαση και διασκέδαση και από την Παρασκευή 16 Ιουλίου θα ισχύουν νέα δεδομένα σε κλειστούς χώρους, μπαρ, σινεμά και θέατρα.

Συγκεκριμένα από την ερχόμενη Παρασκευή μέχρι και το τέλος Αυγούστου:

  • όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους
  • θα υπάρχει αυξημένος, αλλά προκαθορισμένος, αριθμό επισκεπτών.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, τότε, θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η ψυχαγωγία είτε σε ανοιχτούς είτε σε κλειστούς χώρους θα αφορά μόνοκαθήμενους και όχι όρθιους, ενώ τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα για περισσότερα τραπεζοκαθίσματα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε κατά το διάγγελμά του για τους εργαζόμενους στους οποίους θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού.

Για ποιους και από πότε γίνεται υποχρεωτικό το εμβόλιο

  • Εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από τη 16η Αυγούστου και μετά.
  • Από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Στο εξής, μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι.