Σε επιπλοκές οφείλονται οι θάνατοι στην Τήλο, μετά την επιδημία της γρίπης

ΑΝΕΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΑΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΘΝ. ΑΜΥΝΗΣ

Την 4ην απογευματινήν χθες ανεχώρησαν δια στρατιωτικών αεροσκαφών εκ Ρόδου οι αξιωματικοί και ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι σπουδασταί της Σχολής Εθνικής Αμύνης, μετά τετραήμερον παραμονήν ενταύθα. Τον διευθυντήν της Σχολής υποστράτηγον Διαμαντήν και τους σπουδαστάς, προέπεμψαν εις το αεροδρόμιον ο Ανώτερος Διοικητής Χωροφυλακής κ. Τάγαρης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης κ. Γελαδάκης, ο Διοικητής του Αεροπορικού Αποσπάσματος κ. Λιβανός ο Διοικητής Χωροφυλακής κ. Αλεξάνδρου και ο διευθυντής του Στρατολογικού Γραφείου κ. Ραφαήλ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑΝ ΤΗΣ ΓΡΙΠΠΗΣ
ΕΙΣ ΕΠΙΠΛΟΚΑΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΤΗΛΟΝ
Περιπνευμονίαι και βρογχοπνευμονίαι

Οι θάνατοι εις Τήλον, συμφώνως προς επιστημονικάς πληροφορίας, οφείλονται εις επιπλοκάς παρουσιαζομένας μετά την εκδήλωσιν της γρίππης, η οποία πάντως είναι βαρείας μορφής, με κύριον χαρακτηριστικόν τον υψηλόν εξαντλητικόν πυρετόν. Κατά τας αυτάς πληροφορίας, οι θάνατοι οφείλονται εις γρίππην, η οποία εξειλίχθη εις περιπνευμονίαν.

Εν τω μεταξύ το διετές θυγάτριοντ ου Φανουρίου Κουμπανιού, καθώς και η Φωτεινή Μιχαλάντου, ετών 35, επί ων οποίων εξεδηλώθη βρογχοπνευμονία και περιπνευμονία αντιστοίχως, παρακολουθούνται συνεχώς υπό του αφιχθέντος εις Τήλον ιατρού.
Εξ άλλου, η κατάστασις του Γεωργίου Λογοθέτη και Παναγιώτου Παπαντωνίου, η οποία εκρίνετο ως σοβαρά, παρουσίαζε χθες ελαφράν βελτίωσιν.

ΑΠΟ ΟΙΚΙΑΣ ΕΙΣ ΟΙΚΙΑΝ
Ο αποσταλείς υπό της Νομαρχίας ιατρός κ. Μαχίνης, ευθύς ως έφθασεν εις την νήσον μετέβη εις τον Δήμον Μεγάλου Χωρίου όπου ήρχισεν αμέσως από οικίας εις οικίαν το έργον της αντιμετωπίσεως των επιπλοκών της γρίππης, ήτις εξεδηλώθη επιδημικώς. Ο ιατρός, βοηθούμενος υπό του Δημάρχου και των λοιπών τοπικών αρχών, παρακολουθεί όλους τους ασθενείς.
Ο κ. ΖΕΡΒΑΝΟΣ
Χθες την μεσημβρίαν ανεχώρησε διαταχθείς, εις Τήλον ο Νομίατρος κ. Ζερβάνος, προς συντονισμό των ενεργειών.
Εν τω μεταξύ ο ιατρός εζήτησε την αποστολήν και άλλων φαρμάκων.

Ο κ. Σωτηρίου εις την ΚΩ
Προχθές ανεχώρησε δια Κω ο διευθυντής Γεωργίας Δωδεκανήσου κ. Σωτηρίου προκειμένου να εξετάση διάφορα εποικιστικά θέματα, την καταπολέμησιν του περονόσπορου του καπνού κ.α.
Ο κ. Σωτηρίου θα επιστρέψει εις Ρόδον αύριον.

Κυριακή αργία εις την Κάσον
Δια διατάγματος δημοσιευθέντος εις την εφημερίδα της Κυβερνήσεως καθιερώθη η Κυριακή αργία δια τα εμπορικά καταστήματα της νήσου Κάσου.

Διάκρισις εις καθηγητήν
Υπό του Υπουργείου Παιδείας απενεμήθη ειδική τιμητική διάκρισις εις τον καθηγητήν του Γυμνασίου Καλύμνου κ. Λυσίκατου δια την εθνικοκοινωνικήν δράσιν του.

Η αρτοποιητική νομοθεσία
Υπό του Υπουργικού Συμβουλίου υπεγράφη το Βασ. Διάταγμα περί επεκτάσεως της Αρτοποιητικής Νομοθεσίας εις Δωδεκάνησον το οποίον παρεπέμφθη ήδη εις το Συμβούλιον Επικρατείας προς επεξεργασίαν.
Εν συνεχεία θα υποβληθή εις τα Ανάκτορα προς υπογραφήν παρά του Βασιλέως ακολούθως δε θα δημοσιευθή εις την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πηγή: rodiaki.gr