Σε ιδιώτη οι αξονικές τομογραφίες του Κρατικού Νίκαιας και μέγιστο120 εξετάσεις ανά εφημερία

Σε ιδιωτική εταιρεία ανέθεσε η διοίκηση του Κρατικού της Νίκαιας τις αξονικές τομογραφίες του νοσοκομείου, θέτοντας όριο 120 εξετάσεων ανά εφημερία, με τους γιατρούς να αντιδρούν στην εν λόγω πρακτική, καθώς κάθε πολυτραυματίας μπορεί να υποβληθεί σε πολλαπλές εξετάσεις.

Η εφημερία του Κρατικού Νίκαιας είναι η δεύτερη πιο επιβαρυμένη στο ΕΣΥ, με 109.104 προσελεύσεις ετησίως ασθενών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Οι γιατροί απευθύνουν το ερώτημα ποιος θα πάρει την ευθύνη να κινδυνεύσει έστω και ένας ασθενής επειδή εξαντλήθηκε το όριο των 120 αξονικών τομογραφιών και δεν πρόλαβε να κάνει.

Καταγγέλλουν πως προβλήματα και δυσλειτουργίες προκύπτουν και σε άλλα κομμάτια της λειτουργίας του νοσοκομείου, λόγω παλαιότητας μηχανημάτων αλλά και έλλειψης προσωπικού:

“Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από όταν είχε χαλάσει ο βιοχημικός αναλυτής εν μέσω γενικής εφημερίας, τα ακτινολογικά μηχανήματα δυσλειτουργούσαν στην τελευταία γενική εφημερία”, σημειώνουν.

Ζητούν να καταργηθεί το αντιεπιστημονικό – όπως χαρακτηρίζουν – όριο στις αξονικές τομογραφίες τις ημέρες των γενικών εφημεριών και να καλυφθούν οι αναγκαίες θέσεις προσωπικού.

Πηγή: ygeianet.gr