Σε κρίσιμη κατάσταση ο 62χρονος που έπαθε έμφραγμα στην Αττική Οδό

Περπάτησε 1χλμ για να τον παραλάβει το ασθενοφόρο

Μάχη για την ζωή του, στη μονάδα εμφραγμάτων στον Ερυθρό Σταυρό, δίνει ο 62χρονος άνδρας που υπέστη καρδιακό επεισόδιο στην Αττική Οδό ενώ ήταν εγκλωβισμένος από την κακοκαιρία «Ελπίς». Και μόνο ότι είναι ζωντανός μοιάζει με θαύμα, καθώς έμεινε 13 ώρες στο αυτοκίνητό του και 

όταν ένιωσε τις πρώτες ενοχλήσεις αναγκάστηκε να περπατήσει απόσταση 1 χιλιομέτρου για να τον παραλάβει το ασθενοφόρο, το οποίο δεν μπορούσε να πλησιάσει το σημείο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Mega ο αδελφός του, ήταν πεζοπόροι στρατιώτες που τον έσωσαν, καθώς τον μετέφεραν  μέχρι το σημείο όπου είχε καταφέρει να φτάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

«Ήταν από τις 11 το πρωί στην Αττική Οδό, χωρίς καμία βοήθεια» δήλωσε ο αδελφός του 62χρονου και υποστήριξε πως γύρω στις 5:00 το απόγευμα ένιωσε δυσφορία.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αδελφός του, ο 62χρονος άφησε το όχημά του στο σημείο όπου είχε εγκλωβιστεί και προσπάθησε να φύγει με τα πόδια.

«Ένιωθε πιθανότατα δυσφορία και εντός του αυτοκινήτου. Περπάτησε ένα χιλιόμετρο. Δεν υπήρχε καμία βοήθεια. Μέσω της αδελφής μας, που είναι γιατρός, τον βοήθησαν η Πολιτική Προστασία και μέλη του Στρατού» είπε ο αδελφός του 62χρονου, σημειώνοντας πως ενώ εκείνος ζήτησε βοήθεια πρώτη φορά το απόγευμα, κατάφερε να φτάσει στο νοσοκομείο τα μεσάνυχτα, και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εμφραγμάτων.

Τελικά, ο άνδρας διεκομίσθη στον Ερυθρό Σταυρό στις 11 το βράδυ σε άσχημη κατάσταση. Οι γιατροί, ωστόσο, έχουν καταφέρει να τον σταθεροποιήσουν.