Σκέψεις για καθολικό εμβολιασμό με τρίτη δόση στα μικρά νησιά

ο σενάριο αυτό αφορά τα νησιά κάτω των 500 κατοίκων, όπως το Αγαθονήσι, οι Φούρνοι, το Καστελόριζο, η Θηρασιά, τη Σίκινο και τη Φολέγανδρο.
 

Σκέψη για καθολικό εμβολιασμό με τρίτη δόση εμβολίου στους κατοίκους των μικρών νησιών, υπάρχει στο κυβερνητικό επιτελείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το σενάριο αυτό αφορά τα νησιά κάτω των 500 κατοίκων, όπως το Αγαθονήσι, οι Φούρνοι, το Καστελόριζο, η Θηρασιά, τη Σίκινο και τη Φολέγανδρο.
Υπενθυμίζεται ότι σε αυτά τα μικρά νησιά είχαν γίνει καθολικοί εμβολιασμοί, ανεξαρτήτου ηλικίας, στην πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Αυξήθηκε 25% το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης – Ανησυχία για Ιωάννινα

Οριακές ή σταθεροποιητικές μεταβολές, παρατηρήθηκαν στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των επτά από τις οκτώ περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 4 έως 10 Οκτωβρίου, σε σχέση με την εβδομάδα 27 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, οριακές αυξήσεις παρατηρήθηκαν στα Ιωάννινα (+14%) και στη Θεσσαλονίκη (+25%), ενώ σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη (-6%), στη Λάρισα (-5%), στην Περιφέρεια Αττικής (+1%) και στο Βόλο (+10%). Οριακή μείωση (- 31%) του εβδομαδιαίου ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, ενώ μείωση (-43%) αυτού παρατηρήθηκε στην Πάτρα