Σκιάθος: Βαίνουν καλώς οι εμβολιασμοί κατά της πανδημίας

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εμβολιασμών κατά του Covid – 19 στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, με 90 κατοίκους να έχουν ανταποκριθεί σε πρώτη φάση. Όπως ανέφερε ο συντονιστής διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, Γιάννης Ριζοδήμος, ο πρώτος κύκλος απευθυνόταν σε άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω, στις νησιωτικές περιοχές.

«Βέβαια, υπάρχουν και οι κατηγορίες όσων δεν μπορούν να έρθουν, για τους οποίους θα υπάρξει επίσης μέριμνα. Στην παρούσα φάση είναι αδύνατον να κάνουμε εμβολιασμούς κατ’ οίκον με την ειδική κινητή μονάδα, αλλά απ’ ό,τι γνωρίζω θα υπάρξει μέριμνα και για αυτό», επισήμανε ο κ. Ριζόδημος.

Εν αναμονή των νέων προγραμμάτων εμβολιασμού που θα καθοριστούν με βάση τις δηλώσεις των ενδιαφερομένων, ο ίδιος εξέφρασε την προσδοκία να αυξηθεί η συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού.

Στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, αντίστοιχα, όπου ξεκίνησαν παράλληλα οι εμβολιασμοί, ανταποκρίθηκαν 180 άτομα από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και χθες, ενώ έξι ακόμη ραντεβού έχουν κλειστεί για σήμερα, με το σύνολο των δόσεων για την πρώτη φάση του εμβολιασμού, να έχουν αξιοποιηθεί, χωρίς κανένα πρόβλημα.