Σοκ από τις δηλώσεις Παγώνη: «Δεν αποκλείεται νέα παραλλαγή, οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν κανονικά»

Το ενδεχόμενο εμφάνισης μια νέας μετάλλαξης άφησε ανοιχτό μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

«Ο ιός δεν θα φύγει θα είναι εδώ. Μπορεί να παρουσιαστούν κι άλλες υποπαραλλάγες κανένας δεν το αποκλείει, οι κορωνοϊοί είναι γεμάτοι εκπλήξεις», τόνισε η ίδια.

Ωστόσο εξήγησε πως χάρη στα «όπλα» που είναι διαθέσιμα για τον περιορισμό της πανδημίας, δεν θα προκύψει κίνδυνος. «Αυτά όμως θα είναι αντιμετωπίσιμα από εδώ και πέρα. Υπάρχουν οι κατάλληλες μελέτες, ενώ έχουμε τα φάρμακα και τα εμβόλια».

Παράλληλα, η κα Παγώνη χαρακτήρισε θετική εξέλιξη της υποχώρησης της Δέλτα, επισημαίνοντας εν τω μεταξύ, σε σχέση με την κατάσταση στο ΕΣΥ, ότι «πρέπει να εξυπηρετηθούν και οι non COVID ασθενείς».
«Σχεδόν τελείωσε η Δέλτα και είναι πολύ καλύτερα» παρατήρησε. «Πάμε καλά προς το παρόν, αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να εξυπηρετηθούν οι non COVID ασθενείς» ανέφερε.

Σχετικά με τη νέα χαλάρωση των μέτρων και την επιστροφή της όρθιας διασκέδασης, η Ματίνα Παγώνη προειδοποίησε ότι χρειάζεται προσοχή, καθώς ακόμα και εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό, όπως άλλωστε και ανεμβολίαστοι.
«Ο καθένας μας θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, πρέπει να πάμε μπροστά. Και για να πάμε μπροστά, πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι, ο καθένας για τους γύρω του και για τον εαυτό του» υπογράμμισε.