Σπάρτη: Κέρδισαν τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα οι συμβασιούχοι Covid του Δ. Σπάρτης

Παραμένουν τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο στην εργασία τους

Μία ακόμα απόφαση αναφορικά με συμβασιούχους COVID-19 εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου από το  Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.  

Συγκεκριμένα, ενώπιον του Δικαστηρίου προσέφυγαν 25 συμβασιούχοι COVID-19 του Δήμου Σπάρτης με αίτημα την παραμονή τους στην εργασία τους και μετά τη λήξη των συμβάσεών τους στις 31.05.2022.

Το Δικαστήριο, αφού άκουσε τους βάσιμους λόγους που προέβαλαν οι εργαζόμενοι, έκανε δεκτό το αίτημά τους και αποφάσισε την παραμονή τους στην υπηρεσία μέχρι την εκδίκαση και έκδοση απόφασης επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχουν ασκήσει στις 11 Ιουλίου 2022.

Ο Δικηγόρος των εργαζομένων του Δήμου Σπάρτης, κ. Αριστοτέλης Μερεκούλιας, δήλωσε στον «Λακωνικό Τύπο», πως: «Είναι ιδιαίτερα θετικό πως ξεκινήσαμε με αυτή την απόφαση και είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι και για την επόμενη διαδικασία». 

«Σε περίπτωση που κερδίσουν και τα επόμενα και μόνιμα ασφαλιστικά μέτρα θα παραμείνουν στην εργασία τους ενώ θα αναμένουν τη μονιμοποίησή τους», υπογράμμισε ο κ. Μερεκούλιας

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 συζητήθηκε από το σώμα η αναγκαιότητα παραμονής των συμβασιούχων του δήμου καθώς καλύπτουν ανάγκες στις σχετικές υπηρεσίες, αφού τα προβλήματα από την υποστελέχωση των υπηρεσιών είναι μεγάλα και εμφανή. 

Το θέμα έστειλε προς συζήτηση το Σωματείο Υπαλλήλων του Δήμου Σπάρτης, ενώ οι εκπρόσωποι του κ. κ. Νικολέτος και Κοτσονούρης υπερασπίστηκαν σθεναρά τις θέσεις των συμβασιούχων συναδέλφων τους.

Υπέρ της παραμονής των εργαζομένων στις υπηρεσίες του Δήμου Σπάρτης είχαν ψηφίσει 15 δημοτικοί σύμβουλοι συμπεριλαμβανομένων και των μελών της Δημοτικής Αρχής, 9 σύμβουλοι ψήφισαν κατά ενώ 3 δήλωσαν παρών.

Πηγή: lakonikos.gr