Στάσεις εργασίας και απεργία ετοιμάζουν οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου

“Ζητάμε να σταματήσουν οι τρίμηνες παρατάσεις, και να δοθεί μία εξάμηνη παράταση ώστε να γίνει η απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση για διαγωνισμό ΑΣΕΠ” σημειώνει το Σωματείο.

Αναλυτικά, το Σωματείο Καθαριστρών/τριών του Νοσοκομείου αναφέρει:

Πέρασαν κιόλας τρεις μήνες από την τελευταία φορά που απευθυνθήκαμε στον κόσμο της Κέρκυρας (και όχι μόνο) ζητώντας την συμπαράστασή του.Δουλεύουμε από τον Γενάρη ως τώρα με τρίμηνες παρατάσεις μιας και δεν υπάρχει σχέδιο από την κυβέρνηση για διαγωνισμό ΑΣΕΠ .Περάσαμε μια πανδημία και ανταπεξήλθαμε άψογα πάρα το ότι το προσωπικό λιγόστευε μέρα με τη μέρα,οι άδειες αναστέλονταν,τα ρεπό κοβόταν και η σωματική και ψυχολογική κούραση εκτοξευόταν στα ύψη.
Ξεκινήσαμε με 42 άτομα με διαγωνισμό ΑΣΕΠ και καταλήξαμε να μείνουμε 30.
Κάποιοι συνάδελφοι τέθηκαν σε αναστολή εργασίας λόγω μη εμβολιασμού, και άλλοι παραιτήθηκαν λόγω της υπερβολικής κούρασης και της ανασφάλειας  που υπάρχει με τις τρίμηνες παρατάσεις.
Στης 30 /6 λήγει η παράταση μας και μας χρωστούν πολλά ρεπό και άδειες τα οποία σε σύνολο υπερβαίνουν τις μέρες εργασίας που μας απομένουν. Μας είπαν ότι δυστυχώς δεν βγαίνουν οι βάρδιες ώστε να τα πάρουμε όλοι και δεν φτάνει αυτό οι συνάδελφοι ανγκάζονται να δουλεύουν δύο και τρία τμήματα στην βάρδια τους για να βγει η δουλειά.
Να τονίσουμε ότι συνάδελφοι που έφυγαν πριν έξι μήνες με αναστολή εργασίας ακόμη δεν έχουν πληρωθεί την οφειλόμενη άδειά τους και τα δεδουλευμένα ρεπό τους, χάθηκαν.
Όπως όλοι γνωρίζουμε το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να φέρει εργολαβικά συνεργεία γνωρίζοντας ότι το κόστος υπερβαίνει κατά πολύ τις ατομικές συμβάσεις καθαριότητας.Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ζήσει από πρώτο χέρι τι σημαίνει συνεργείο, εκμετάλλευση και λίγα χρήματα!
Ζητάμε να σταματήσουν οι τρίμηνες παρατάσεις, να παγώσουν οι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί για εργολαβικά συνεργεία και να δοθεί μία εξάμηνη παράταση ώστε να γίνει η απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση για διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
Κατόπιν αποφάσεως της γενικής συνέλευσης του σωματείου μας την  Παρασκευή 3/6/22 ,αποφασίσαμε να προβούμε στις ακόλουθες κινητοποιήσεις:
Τετράωρες στάσεις εργασίας την Πέμπτη 9/6,την Παρασκευή 10/6 και την Τρίτη 14/6 από τις 8:00 έως τις 12:00  για την πρωινή βάρδια και από τις 16:00 έως 20:00 για την απογευματινή.
Επίσης 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16/6.
Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της Κέρκυρας να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας.
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του ΓΝΚ θα διεκδικήσουμε την παραμονή στην εργασία μας με κάθε νόμιμο τρόπο καθώς καλύπτουμε πάγιες και διαρκής ανάγκες.
Είμαστε έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, αποτελούμε εγγύηση για την υγεία των συμπολιτών μας και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για αυτό.

Πηγή: corfupress.com