Στην Γαλλία «βλέπουν» 4ο κύμα κορωνοϊού λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας λόγω της της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού της μετάλλαξης Δέλτα «βλέπουν» στην Γαλλία. Αυτό εκτιμά, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, ο καθηγητής Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί.

Ωστόσο, ο επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης πρόσθεσε ότι η κυκλοφορία των εμβολίων κατά του κορονοϊού θα βοηθήσει να αμβλυνθεί ο αντίκτυπος από το αυτό το νέο κύμα του ιού, το οποίο πολλοί ειδικοί σε θέματα υγείας πιστεύουν ότι μπορεί να πλήξει τη Γαλλία έως τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

«Νομίζω ότι θα έχουμε ένα τέταρτο κύμα, αλλά θα είναι πολύ πιο ήπιο από τα προηγούμενα τρία καθώς το επίπεδο των εμβολιασμών είναι διαφορετικό σε σχέση με πριν», δήλωσε ο καθηγητής Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

Ο Γάλλος επιδημιολόγος Αρνό Φοντανέ, που επίσης συμβουλεύει τη γαλλική κυβέρνηση σε επιστημονικά ζητήματα, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη (30/6), στον τηλεοπτικό σταθμό BFM ότι αναμένει ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη Γαλλία να αυξηθεί και πάλι τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η μετάλλαξη Δέλτα, της οποίας η ταχεία εξάπλωση σε όλο τον κόσμο έχει οδηγήσει κάποιες χώρες να επιβάλουν και πάλι ταξιδιωτικούς περιορισμούς, τώρα αντιστοιχεί περίπου στο 20% των κρουσμάτων κορονοϊός στη Γαλλία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ