Στον Ευαγγελισμό με κορωνοϊό ο ψευτογιατρός «Dr Kontos», το αίτημα για διακοπή της δίκης και ο κίνδυνος παραγραφής

Οι δικηγόροι του «Dr Kontos», όπως συστηνόταν στους ασθενείς του, έθεσαν θέμα διακοπής της διαδικασίας αφού όπως είπαν το Σάββατο ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού στον «Ευαγγελισμό» γιατί νοσεί από κορονοιό και βρίσκεται σε οξυγόνο.

«Είναι πρακτικά αδύνατο να πάρουμε εξουσιοδότηση και ο ίδιος εξ όσων γνωρίζουμε επιθυμεί να παρίσταται. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αν και εμβολιασμένος. Το αίτημα μας είναι να ξεπεράσει το ζήτημα της υγείας που αντιμετωπίζει και να συνεχιστεί μετά η δίκη» ανέφεραν οι δικηγόροι του στο δικαστήριο.

Στην πρόταση για εξέταση του «ψευτογιατρού» από ιατροδικαστή, οι συνήγοροι των θυμάτων και των οικογενειών τους αντέδρασαν λέγοντας πως η πλευρά του κατηγορουμένου όφειλε να προσκομίσει στο δικαστήριο πιστοποιητικό πως έχει covid-19, αλλά και πως το αίτημα του κατηγορουμένου είναι παρελκυστικό.

Για το ζήτημα αυτό η πρόεδρος του δικαστηρίου έχει απευθυνθεί στη διοίκηση του Πρωτοδικείου, η οποία είναι αρμόδια να λύσει το θέμα. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 15.00 σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να προσκομιστεί πιστοποιητικό από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και να αποφασιστεί πως και πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία.

Κίνδυνος παραγραφής

Υπενθυμίζεται ότι κάθεται στο εδώλιο για 12 ανθρωποκτονίες καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, ενώ 16 ακόμα άτομα που είναι γιατροί μέλη διοικητικού συμβουλίου κλινικής στην Αθήνα, μοναχοί και ένας πρώην υπουργός με την ιδιότητα του γιατρού, κατηγορούνται ως συνεργοί του.

Ο 48χρονος παραπέμπεται στο Κακουργιοδικείο αντιμέτωπος με σοβαρότατες κατηγορίες που αφορούν ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Υπενθυμίζεται οτι το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του «ψευτογιατρού» λήγει στις 16 Δεκεμβρίου, όποτε εάν δεν έχει εκδοθεί απόφαση θα αφεθεί ελεύθερος.

Συγκλονίζει η μητέρα θύματος – Η τελευταία λέξη του παιδιού μου ήταν «συγγνώμη»

Όπως είπε η χαροκαμένη μητέρα, «όταν βγήκαμε από αυτήν την ιστορία και καταλάγιασε λίγο μέσα μας ο πόνος, αντιληφθήκαμε ότι ήμασταν πρωταγωνιστές, εμείς και τα παιδιά μας, σε ένα έργο τρόμου, με σκηνοθέτη αυτόν τον άνθρωπο. Τα σκηνικά ήταν όλα όπως έπρεπε: διαγνωστικά κέντρα, ιατρεία, εξεταστήρια και παράλληλα άλλοι γιατροί και νοσηλευτές δίπλα του, να λένε πόσο τον θαυμάζουν. Έδειχνε μαγνητικές τομογραφίες μέσα σε ιατρεία, σε οθόνες, ενώ δίπλα του ήταν γιατροί πραγματικοί».

«Μας υποσχέθηκε πλήρη ίαση, με στοχευμένη θεραπεία, με φάρμακα που ήταν υπό έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων. Ήδη ήμασταν σε θεραπευτικά πρωτόκολλα, με τις θεραπευτικές αυτές μεθόδους ελεγχόταν η νόσος, όμως η φράση του ότι «θα υπάρξει πλήρης ίαση» μας μαγνήτισε και μας εγκλώβισε», εξομολογήθηκε η κ. Χατζηπανταζή.

Ο γιός της ήταν εξαιρετικά δραστήριος και αθλητής του τένις. Όμως, όπως λέει η μητέρα, «τα παιδιά έμειναν εντελώς ακάλυπτα από τα φάρμακα τους, από το πρωτόκολλο που ακολουθούσαν. Αυτό κάθε ημέρα τους προκαλούσε μαρασμό και σωματικό και ψυχολογικό».

«Μας απέτρεπε συνέχεια από το να αναζητήσουμε άλλες λύσεις. Μας έλεγε ότι τον Θεοδόση θα τον καμαρώσετε γαμπρό, θα είναι γερός και θα γεράσει, χρησιμοποιούσε τέτοιες λέξεις», αποκάλυψε η γυναίκα, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1.

Η τελευταία λέξη του γιου μου ήταν… συγγνώμη

Ανατριχίλα προκαλεί η αποκάλυψη της ότι «η τελευταία λέξη του Θεοδόση ήταν «συγγνώμη», διότι δεν μπόρεσε το παιδί να κάνει την θεραπεία με τον τρόπο που έπρεπε, τον τρόπο που ο ψευτογιατρός έλεγε, διότι υποστήριζε ότι δεν γινόταν σωστά η θεραπεία που πρότεινε. Σε τέτοια διαδικασία είχαμε μπει όλοι».