Στο πλευρό του 17χρονου που ακρωτηριάστηκε οι Ρεθυμνιώτες

Μεγάλη η ανταπόκριση στην έκκληση για αίμα – Καλύφθηκαν οι ανάγκες

Μαζική ήταν η κινητοποίηση των Ρεθυμνιωτών από τα ξημερώματα του Σαββάτου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για αίμα, για τον 17χρονο ο οποίος υπέστη ακρωτηριασμό στο πόδι μετά από τροχαίο στον Αδελιανό Κάμπο  και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων.

Από νωρίς το πρωί δεκάδες ήταν οι Ρεθυμνιώτες που έσπευσαν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου προκειμένου να δώσουν αίμα μετά την έκκληση πολιτών για αίμα ομάδας 0 αρνητικό για τον 17χρονο ο οποίος δίνει τη δίκη του μάχη στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του goodnet.gr έως το μεσημέρι του Σαββάτου και μέσα σε διάστημα μόλις τριών ωρών συγκεντρώθηκαν περίπου 35 φιάλες αίμα, ποσότητα που για την ώρα καλύπτει τις ανάγκες για τον νεαρό. 

Η προσέλευση συνεχίστηκε όλο το πρωί με τους πολίτες να χαρίζουν ένα πολύτιμο δώρο ζωής και λίγα λεπτά από το χρόνο τους, με την ευχή όλων να συντροφεύει τον νεαρό Ρεθυμνιώτη στη μεγάλη μάχη που δίνει. 

Στην συγκινητική ανταπόκριση των πολιτών αναφέρθηκε συμπολίτης  σε μήνυμα του στο Goodnet.gr αναφέροντας τα εξής:

«Ένα τροχαίο ακόμα στην πόλη μας έκανε να στεναχωριόμαστε και πάλι.Ένας νεαρός εχει τραυματιστεί άσχημα και του ευχόμαστε από τα βάθη της ψυχής και γίνει καλά και να επιστρέψει γρήγορα κοντά στην οικογένεια του και στους φίλους του.

Αυτό που είδα στο νοσοκομείο με έκανε και δάκρυσα από συγκίνηση το ποσό γρήγορα ανταποκρίθηκαν οι νέοι στο κάλεσμα για να βρεθεί αίμα για τις ανάγκες του παιδιού. Ένα ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ σε όλους!! Τα άλλα λόγια περισσεύουν. Αυτή την νεολαία θέλουμε,γεμάτη αγάπη και γεμάτη ευγνωμοσύνη. Ας ευχηθούμε όλοι μαζί για γρήγορη ανάρρωση του παλικαριού και να δώσουμε κουράγιο στην οικογένειά του»

Σταθερή η κατάσταση του συνεπιβάτη του 17χρονου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Υπενθυμίζεται πως στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύεται  ο 17χρονος συνεπιβάτης του νεαρού, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε στο τροχαίο και φέρει κατάγματα. Η κατάσταση της υγείας του δεύτερου νεαρού είναι σταθερή και παραμένει στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου για παρακολούθηση.

Πηγή: cretalive.gr