Στο τραπέζι ξανά η ημερομηνία λήξης στο πιστοποιητικό εμβολιασμού – Τι αναφέρει ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Στον ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Παρασκευής (12/11) ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, όπου αναφέρθηκε στην συζήτηση για τον χρόνο διάρκειας του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στο άμεσο χρονικό διάστημα.

«Αυτή η συζήτηση έχει ανοίξει σε δύο σκέλη επιστημονικό και διοικητικό. Η Γαλλία προχώρησε στους άνω των 65 με μια λήξη γίνεται συζήτηση σε επίπεδο υπουργών. Αν δεν υπάρξει κοινή απόφαση τις επόμενες ημέρες μπορεί και η χώρα μας να προχωρήσει σε διαφορετική κατεύθυνση θα το δούμε αυτό», είπε ο κ. Θεσμιστοκλέους.

Τι γίνεται στην Γαλλία

Να υπενθυμίσουμε πως ο Εμμανουέλ Μακρόν την Τρίτη (9/11), κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του, ανακοίνωσε πως η τρίτη δόση του εμβολίου θα γίνει υποχρεωτική για τους πολίτες άνω των 65 ετών, ώστε να διατηρήσουν ενεργό το πιστοποιητικό τους.

«Για τους άνω των 65 ετών, από τις 15 Δεκεμβρίου θα πρέπει να δικαιολογήσετε με μια αναμνηστική δόση του εμβολίου την παράταση ισχύος του υγειονομικού σας πάσου», είχε σημειώσει ο Μακρόν στο τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Έρχεται και τέταρτη δόση;

Παράλληλα υπήρξε ερώτηση στον Μάριο Θεμιστοκλέους για το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τέταρτη δόση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

«Τα μέχρι στιγμής επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι με την τρίτη δόση αποκτάμε μόνιμο βαθμό ανοσίας. Το σημαντικότερο είναι να κάνουν τρίτη δόση τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας», ανέφερε ενώ αποκάλυψε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις για τη δυνατότητα ανοίγματος της πλατφόρμας των ραντεβού στους 5,5 μήνες για τρίτη δόση ακριβώς στους 6 μήνες.