Συναντήσεις Πλεύρη με τους επικεφαλής ΕΟΔΥ, ΕΟΠΥΥ, ΕΟΦ

Δεν σταματά τις επαφές ο υπουργος Υγειας, Θάνος Πλεύρης, ούτε τον Αύγουστο. 

Την Παρασκευή (4/8) ο Θάνος Πλεύρης πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Θεοκλή ζαουτη στον ΕΟΔΥ, τη διοικητρια του ΕΟΠΥΥ Θεανω Καρποδινη και τον πρόεδρο του Ε.Ο.Φ Δημήτρη Φιλίππου.

Ο κ. Πλεύρης συζήτησε με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ για τα θέματα της πανδημίας και την ετοιμότητα της χώρα μας ενώ μίλησε για τις ελλείψεις φαρμάκων με τον κ. Φιλίππου. 

Τέλος, για θέματα που αφορούν τον προσωπικό γιατρό συζήτησε με την κ. Καρποδίνη.

Πλεύρης: Από φθινόπωρο στην Ελλάδα τα επικαιροποιημένα εμβόλια COVID

Από φθινόπωρο θα έρθουν στη χώρα μας τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορονοϊού, εκτίμησε χθες (4/8) στο SKAI 100,3, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Στη χώρα μας τα συγκεκριμένα εμβόλια αναμένονται το φθινόπωρο. Γι αυτο λόγο αυτό, ο κ. Πλεύρης επεσήμανε, η Ελλάδα έχει μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των παραγγελιών της προς το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα, υποστήριξε ότι μέχρι τέλη Αυγούστου θα έχει δοθεί το πράσινο φως από τους ρυθμιστικούς φορείς για τα ενημερωμένα εμβόλια COVID κατά της Όμικρον. Αυτό μετέφερε, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει λάβει από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Τα συγκεκριμένα εμβόλια θα προστατεύουν από τη σοβαρή νόσηση αλλά και από τη μόλυνση, κάτι που δεν κάνουν τα τωρινά εμβόλια.Προς το παρόν, τα επικαιροποιημένα εμβόλια δεν πιάνουν τις υποπαραλλαγές ΒΑ.4 και ΒΑ.5 αλλά εκτίμησε ότι σύντομα θα το κάνουν.

Προέβλεψε νέο κύμα κορονοϊού τον Σεπτέμβριο

Τα συγκεκριμένα εμβόλια αναμένεται να αποδειχθούν πολύτιμα, καθώς ο κ. Πλεύρης εκτίμησε ότι τον Σεπτέμβριο αναμένεται νέο κύμα. Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα είναι οχυρωμένη, καθώς διαθέτει μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της και αντιικα φάρμακα σε ευρεία χρήση, για τα οποία οι αιτήσεις φτάνουν τις 500 κάθε μέρα και πληρέστερα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Αναφορικά με το τωρινό κύμα, τόνισε ότι έχει επιπεδοποιηθεί και βρίσκεται σε μία κάμψη. Πρόσθεσε ότι η πτώση των κρουσμάτων θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες.

Η συμμετοχή στον προσωπικό γιατρό είναι δωρεάν

Σχετικά με τον προσωπικό γιατρό, υπογράμμισε ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν. Η λογική του θεσμού είναι ο πολίτης να εγγράφεται τώρα, να γνωρίζει ότι θα σχηματιστεί ο ηλεκτρικός ιατρικός φάκελος του τους επόμενους μήνες και ένας γιατρός που επιθυμεί ο ίδιος θα παρακολουθεί την υγεία του και να μπορεί να τον κατευθύνει.

Μέχρι στιγμής το 25% των γιατρών μαζί με ιδιώτες που είχαν δικαίωμα να ενταχθούν, εντάχθηκαν επισημαίνοντας ότι πρόκειται για 3. 000 γιατρούς.

Στην Αττική και το Νότιο Αιγαίο πολίτες και γιατροί θα μπορούν να εγγράφονται από τον Σεπτέμβριο ώστε οι γιατροί να έχουν περισσότερο χρόνο και να υπάρχει μεγαλύτερη.