Συνεδρίαση των Ιατρικών Συλλόγων για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ

Την ανάγκη να επενδύσει η Ελλάδα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας υπογράμμισε ο Γιώργος Πατούλης μετά από τη συνεδρίαση των Ιατρικών Συλλόγων, παρουσία του Θάνου Πλεύρη και της Ζωής Ράπτη.  Επίσης, ο πρόεδρος του ΙΣΑ κατέστησε σαφές ότι πρέπει να σταματήσει το brain drain της επιστημόνων, ώστε όλοι μαζί να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση του ΕΣΥ.

«Η Ελλάδα, η χώρα μας, είναι η χώρα του Ιπποκράτη, η μήτρα που βγάζει το καλύτερο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό!

Είμαστε η χώρα που αφήνουμε σοβαρούς και καταξιωμένους επιστήμονες να φεύγουν στο εξωτερικό ενώ θα έπρεπε αυτοί οι ιατροί να μένουν στην Ελλάδα, να αξιοποιούνται αναλόγως και να συμβάλουν και αυτή στην ανασυγκρότηση του εθνικού συστήματος υγείας (ΕΣΥ)!

Θα πρέπει να επενδύσουμε ως πολιτεία και ως κράτος στην δημιουργία μιας σοβαρής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας η οποία θα προηγείτο της νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σήμερα, ο πολίτης – ασθενής πηγαίνει απευθείας στο νοσοκομείο ενώ θα έπρεπε πρώτα να απευθύνεται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με αυτό τον τρόπο θα βοηθούσαμε στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και στην καλύτερη θεραπεία της όποια ασθένειας.

Σημερινή συνεδρίαση των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας παρουσία του Υπουργού Υγείας Θ.Πλεύρη και της Υφυπουργού Ζωή Ράπτη», έγραψε στην ανάρτησή του ο Γιώργος Πατούλης.

Πηγή: vickypedia.gr