Συνεχίζεται ο εφιάλτης, κοντά στα 50.000 κρούσματα και σήμερα

Tα κρούσματα σήμερα θα πλησιάσουν στο χθεσινό αρνητικό ρεκόρ των 50.126 μολύνσεων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα σήμερα, γύρω στις 11 το πρωί, ήταν λίγο λιγότερα από την αντίστοιχη ώρα χθες, Τρίτη (4/1).

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εκτίμησε ότι τα κρούσματα σήμερα θα είναι κοντά στο χθεσινό νούμερο. «Από την εικόνα που είδα την πρωινή πιθανολογώ ότι θα κινηθεί στο ίδιο επίπεδο, λίγο περισσότερο λίγο λιγότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά για τον αριθμό των κρουσμάτων.

«Με βάση το πρωτόκολλο που λειτούργησε η διασπορά ήταν μικρότερη απ’ ό,τι είχαμε εκτιμήσει. Η Όμικρον έχει μια ιδιαιτερότητα… Τα κρούσματα είναι πολύ ψηλά είναι κάτι το οποίο το περιμένουμε, στο βαθμό όμως που αυτά τα κρούσματα δεν μεταφέρονται σε πολύ παραπάνω πίεση στο ΕΣΥ, θεωρούμε ότι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με αυτή τη διαχειριστική προσέγγιση. Θα πιεστεί το ΕΣΥ; Ναι θα πιεστεί. Το βλέπουμε», σημείωσε ο κ. Πλεύρης στον ΣΚΑΪ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ασθενής διασωληνωμένος με τη μετάλλαξη Όμικρον, διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο υπουργός σημείωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων από μόνη της δεν πρέπει να είναι αποτρεπτικός παράγοντας για το άνοιγμα των σχολείων. 

Εάν η μετάλλαξη Όμικρον επικρατήσει, και δε δώσει άλλες μεταλλάξεις, θα είναι αισιόδοξο μήνυμα για την ανθρωπότητα, γιατί παραπέμπει σε ήπια νόσηση εκτίμησε ο υπουργός Υγείας.