Συνεχίζονται οι έρευνες για τους φαρσέρ που ακύρωναν ραντεβού εμβολιασμών στη Σαλαμίνα

Για την αναστάτωση που προκάλεσαν επιτήδειοι στη Σαλαμίνα, οι οποίοι τηλεφωνούσαν σε κατοίκους και τους έλεγαν πως δήθεν ακυρώθηκε το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους κατά της COVID-19, μίλησε ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Παναγόπουλος, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”.

Όπως είπε, έγιναν καταγγελίες από δύο πολίτες, που είχαν προγραμματισμένα ραντεβού για τις 22 Μαΐου και τις 5 Ιουνίου και διαμαρτυρήθηκαν για την ακύρωσή τους. Ενημερώθηκαν, όμως, από το Κέντρο Υγείας ότι τα ραντεβού τους δεν είχαν ακυρωθεί.

Υποβλήθηκε μήνυση από τη διοίκηση του Κέντρου Υγείας και τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει πλέον η Αστυνομία. Ο δήμαρχος Σαλαμίνας τόνισε πως είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθούν οι δράστες, ενώ διερωτήθηκε «ποιο αρρωστημένο μυαλό σκέφθηκε ότι θα μπορούσε να κερδίσει κάτι», ακυρώνοντας ραντεβού συμπολιτών του για εμβολιασμό.»

Το θέμα είχε αναδείξει πριν από λίγες μέρες, ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος. «Το πρόβλημα αποκαλύφθηκε όταν κάτοικοι του νησιού καλούσαν αγανακτισμένοι να μάθουν γιατί άλλαζαν αιφνιδιαστικά οι εμβολιασμοί τους κατά του COVID 19, κάτι που φυσικά δεν ήταν αλήθεια.

Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της διοίκησης του Κέντρου Υγείας του νησιού και της Β Υ. Π. Ε η υπόθεση πήρε την αστυνομική οδό. Ο λόγος πλέον βρίσκεται στις αστυνομικές αρχές να αποκαλύψουν όσους έδρασαν με αντικοινωνική συμπεριφορά. Οι προσπάθειες αποσταθεροποίησης της συγκεκριμένης υγειονομικής μονάδας δεν θα περάσουν» έγραψε μεταξύ άλλων.