Τέλος εποχής για τα self tests – Η εγκύκλιος που έφθασε στα φαρμακεία της Κρήτης

Τόσο η επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος όσο και το γεγονός ότι τα αποθέματα που είχε προμηθευτεί η χώρα μας τελειώνουν οδηγούν στο… τέλος εποχής για τα self tests.

Σταματάει οσονούπω η δωρεάν διάθεση των self tests από τα φαρμακεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, στα φαρμακεία του Ηρακλείου έφτασε εγκύκλιος στην οποία αναφέρεται η εν λόγω απόφαση, γεγονός που επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, Αριστοτέλης Σκουντάκης. Τόσο η επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος όσο και το γεγονός ότι τα αποθέματα που είχε προμηθευτεί η χώρα μας τελειώνουν οδηγούν στο… τέλος εποχής για τα self tests.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των φαρμακοποιών, «Στα φαρμακεία έχει παρθεί απόφαση ώστε 19 Ιουνίου να σταματήσει η διάθεση των self tests στους πολίτες. Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνώστες, όμως εκείνη την ημέρα σταματά η διάθεση τους», δήλωσε ο κ. Σκουντάκης, συμπληρώνοντας ότι η συμφωνία που είχε υπογράψει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με το Υπουργείο Υγείας ήταν μέχρι 6 Ιουνίου. «Κανονικά έπρεπε ήδη να έχουμε σταματήσει τη διάθεση τους», υπογράμμισε.

Σε σχέση με τη διαδικασία και τα αποθέματα, ο κ. Σκουντάκης σχολίασε ότι η Ελλάδα έχει αγοράσει 30 εκατ. τεμάχια τεστ, τα οποία τελειώνουν πλέον. Οπότε σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει διαθεσιμότητα. «Από Δευτέρα θα μοιράζουμε τρία τεστ στους υπαλλήλους ώστε να είναι καλυμμένοι για 3 εβδομάδες, όπως και σε μαθητές. Και μετά δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία, πρώτον γιατί δε θα υπάρχουν τεστ και δεύτερον γιατί προχώρα ο εμβολιασμός. Και το λέω αυτό με τη λογική ότι οι εμβολιασμένοι δεν κάνουν τεστ», είπε με δηλώσεις του στο cretapost.