Τα καλύτερα ποτά για να ξεπεράσεις πιο γρήγορα το hangover

Αυτά είναι τα καλύτερα ποτά που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις πιο γρήγορα το hangover μετά από ένα έντονο ξενύχτι. 

Με το καλοκαίρι να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, οι πιθανότητες να βρεθείς σε ένα beach bar και να πιεις παραπάνω ποτά από όσα μπορείς να αντέξεις, είναι αυξημένες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, καλό είναι γνωρίζεις τι πρέπει να πιεις προκειμένου να ξεμεθύσεις πιο γρήγορα και να ξεπεράσεις το hangover.

Τα καλύτερα ποτά για να ξεπεράσεις το hangover

Νερό

Το αλκοόλ είναι γνωστό ότι εξαντλεί το σώμα σας από νερό και ζωτικά θρεπτικά συστατικά. Η αφυδάτωση μετά από μια νύχτα ποτού είναι επικίνδυνη και μπορεί να οδηγήσει σε ζάλη, κόπωση, έμετο, πυρετό και σε ορισμένες περιπτώσεις θάνατο! Θυμηθείτε να πίνετε ένα ποτήρι 200 γραμμαρίων νερό ανάμεσα σε κάθε σφηνάκι τεκίλα και να το πίνετα πολύ νερό το επόμενο πρωί.

Νερό καρύδας

Το αλκοόλ δεν σας κάνει μόνο να χάσετε υγρά, αλλά απομακρύνει βασικούς ηλεκτρολύτες όπως το κάλιο. Το κάλιο βοηθά στον έλεγχο της ποσότητας του υγρού στο σώμα, διατηρεί ένα υγιές επίπεδο pH του αίματος και είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία των κυττάρων. Το νερό καρύδας έχει περισσότερο κάλιο από ένα αθλητικό ποτό και είναι απαλλαγμένο από τεχνητά χρώματα και γλυκαντικά.

Χυμός μήλου τζίντζερ καρότου

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να δημιουργήσει ελεύθερες ρίζες, οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο για ασθένειες, αλλά η βήτα-καροτίνη που βρίσκεται στα καρότα βοηθά στην αντιμετώπιση αυτού. Οι αντιφλεγμονώδεις ενώσεις του τζίντζερ θα βοηθήσουν στην ανακούφιση της ναυτίας και τα μήλα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Επιπλέον, η γλυκύτητα από τη φυσική ζάχαρη του φρούτου θα κάνει τον χυμό σας να έχει λιγότερο γεύση σαν dressing σαλάτας.

Πράσινο smoothie καρύδας

Μπορείτε εύκολα να ενυδατωθείτε και να αναπληρώσετε όλο το χαμένο κάλιο, βιταμίνη C, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και φυσική ζάχαρη σε μία δόση με αυτό το smoothie: 1 μπανάνα, 1 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι χωρίς ζάχαρη, μια χούφτα χόρτα παντζάρια, 1 σούπας λάδι καρύδας, ½ φλιτζάνι φράουλες, ½ φλιτζάνι νερό καρύδας και πάγο.

Χυμός πορτοκάλι

Μία από τις σημαντικότερες βιταμίνες που εξαντλείται από το αλκοόλ είναι η βιταμίνη C, η οποία υποστηρίζει το ανοσοποιητικό και δρα ως αντιοξειδωτικό. Τα αντιοξειδωτικά καθαρίζουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούν χάος στο σώμα σας. Η βιταμίνη C βοηθά επίσης το σώμα σας να παράγει κολλαγόνο, το οποίο κάνει το δέρμα σας νεανικό και σφριγηλό! Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί το δέρμα σας φαίνεται τόσο άτονο μετά από ένα hangover; Τώρα ξέρεις! Η πρόσληψη αλκοόλ συμβάλλει επίσης στη μείωση του σακχάρου στο αίμα, γεγονός που εξηγεί την επιθυμία σας για ζάχαρη. Ο χυμός πορτοκάλι είναι μια κλασική θεραπεία που σας δίνει τη φυσική ζάχαρη που χρειάζεστε για να τονωθείτε ενεργειακά.

Τσάι τζίντζερ λεμόνι

Το τζίντζερ κάνει θαύματα για να ανακουφίσει τη ναυτία και το λεμόνι υποστηρίζει το συκώτι σας, το οποίο είναι σε υπερένταση προσπαθώντας να μεταβολίσει όλη αυτή την αιθανόλη (αλκοόλ). Βράστε λίγο νερό και προσθέστε φρέσκες φέτες τζίντζερ και το χυμό από μισό λεμόνι.

Χυμός ανανά παντζαριού

Το συκώτι υφίσταται μεγάλη πίεση μεταβολίζοντας όλη αυτή την αιθανόλη, οπότε όταν αρχίσει να φωνάζει SOS, αξιοποιήστε τα παντζάρια. Περιέχουν βεταΐνη, η οποία είναι ένα αντιοξειδωτικό πλούσιο σε αντιφλεγμονώδεις ενώσεις. Προσθέστε ανανάδες για μια δόση από την απαραίτητη βιταμίνη C και προσθέστε γεύση. Ο χυμός τεύτλων είναι κάπως ακαθάριστος από μόνος του.