Τα πάντα έτοιμα στην Χαλκιδική για να υποδεχτεί τουρίστες – «Το 98% έχει κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού»

Το στολίδι της Χαλκιδικής και το μοναδικό κατοικημένο νησί της Κεντρικής Μακεδονίας, η Αμμουλιανή, ενσωματώθηκε στη λίστα με τα covid-free νησιά και στον εθνικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για οριζόντιο εμβολιασμό σε πληθυσμούς μικρότερους των χιλίων κατοίκων…

Έχοντας ως βασικό πλεονέκτημα τον εμβολιασμό, όλη η δημοτική κοινότητα δηλώνει έτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες, τόσο τους Έλληνες όσο και τους ξένους. Σε απόσταση μόλις 15 λεπτών από την Τρυπητή, η Αμμουλιανή με τους περίπου 500 μόνιμους κατοίκους κατάφερε να μην έχει ούτε ένα κρούσμα κορoνοϊού τους τελευταίους 14 μήνες.

Για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού και την είσοδο των τουριστών στο νησί, σημαντικοί είναι οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού. «Αυτήν τη στιγμή έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση της Pfizer 378 κάτοικοι και περίπου 80-100 άτομα είχαν εμβολιαστεί στις αρχές λόγω ηλικίας και ευπαθών ομάδων. Το 98% δηλαδή του πληθυσμού έχει κάνει το εμβόλιο το οποίο είναι το πλεονέκτημά μας για το άνοιγμα του τουρισμού στην περιοχή. Αρκετοί τουρίστες που ενδιαφέρονται να έρθουν στο νησί, ρωτούν αν έχουμε εμβολιαστεί. Περιμένουμε ακόμη να κάνουμε και τη δεύτερη δόση με έναρξη στις 4 Μαΐου.», εξηγεί στο ThessToday.gr, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, Κώστας Τσακνής. 

«Ακόμη, μια μερίδα ατόμων που εργάζεται κατά την καλοκαιρινή περίοδο αλλά κατοικεί σε περιοχές εκτός του νησιού, έλαβε το εμβόλιο προκειμένου να δουλέψει και φέτος το καλοκαίρι στον τουρισμό.», τονίζει ο Αντώνης Χριστοδούλου, μέλος του Αναπτυξιακού Συλλόγου και ιδιοκτήτης του κάμπινγκ και ενός ξενοδοχείου στην Αμμουλιανή.