Τελευταία μέρα για τα δωρεάν self test από τα φαρμακεία

Στα εφημερεύοντα φαρμακεία θα πρέπει να απευθυνθούν σήμερα όσοι δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν το δωρεάν self test που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ώστε να υπάρξει το μαζικό testing που θα δείξει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η διασπορά του ιού στην χώρα.

Η διανομή του δωρεάν self test από τα φαρμακεία είχε ανακοινωθεί για το διάστημα 6/12/2021 με 12/12/2021 στο οποίο όλοι οι ενήλικες πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα self test από τα φαρμακεία της χώρας.

Η διαδικασία θα επαναληφθεί αμέσως μετά τις γιορτές με δεύτερο δωρεάν self test, ώστε να καταγραφεί ο αντίκτυπος των εορταστικών εκδηλώσεων και μαζώψεων.

Πλεύρης: Στόχος… τα Χριστούγεννα

«Όλοι οι πολίτες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, μπορούν να πάρουν δωρεάν ένα self test από τα φαρμακεία. Τους παρακαλούμε να το κάνουν και οι ανεμβολίαστοι, για να δούμε στο τέλος της εβδομάδας αυτής, που θα μένουν 15 ημέρες για τα Χριστούγεννα, μια εικόνα κοντά στην πραγματική κατάσταση που υπάρχει στην κοινωνία, αυξάνοντας από 600.000 σε αρκετά εκατομμύρια τα test. Στόχος είναι και να προλάβουν να κάνουν την καραντίνα τους όσοι είναι θετικοί και να κάνουν Χριστούγεννα, αλλά και να σταματήσει η διασπορά στην κοινότητα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του, τις ημέρες ανακοίνωσης του μέτρου.

Παράλληλα προσέθετε: «συστήνουμε πριν τα ρεβεγιόν να κάνουν όλοι οι εμβολιασμένοι ένα τεστ, σε κλειστούς χώρους άλλωστε δεν μπορούν να μπουν ανεμβολίαστοι. Αλλά και πάλι μετά τις γιορτές θα υπάρχει ένα δωρεάν self test για όλους, εμβολιασμένους και μη, για να δούμε την εικόνα μετά την εορταστική περίοδο».