Τεράστια η εξάρτηση από το κινητό τηλέφωνο – 6 στους 10 δεν αντέχουν πάνω από μια μέρα χωρίς αυτό

Μήπως ανήκεις σε όσους δεν μπορούν να αποχωριστούν το κινητό τους; Δεν είσαι μόνος. Μια νέα έρευνα αποκάλυψε ότι 6 στους 10 ανθρώπους δεν μπορούσαν να αποχωριστούν το κινητό τους για πάνω από μια μέρα.

Αυτό που είναι περισσότερο εντυπωσιακό είναι από τους 2.000 χρήστες smartphone (έξυπνων κινητών) μόνο 3 στους 10 ισχυρίζονται ότι δεν αφήνουν ποτέ το σπίτι χωρίς το κινητό τους. Όταν φεύγουν δηλαδή παίρνουν πάντα μαζί το κινητό, καθώς οι περισσότεροι είναι τελείως εξαρτημένοι από αυτό επειδή το χρειάζονται.

Δύο στους τρεις (68%) βασίζονται επίσης στο κινητό τους για να βγάλουν φωτογραφίες, όταν το 64% το χρησιμοποιούν για να τσεκάρουν την ώρα, ενώ το 62% βλέπουν συνεχώς την πρόγνωση του καιρού μέσα από αυτό. Ένα 13% εξομολογείται ότι δεν μπορεί να βρει καν τον δρόμο για τη δουλειά χωρίς να τους δείχνει τον χάρτη το κινητό. Όσον αφορά τα ταξίδια, το 27% των ερωτηθέντων παραδέχονται ότι βασίζονται απόλυτα στο κινητό τους για οδηγίες. Ένας στους τρεις επίσης προσθέτουν ότι δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ εκτυπωμένο χάρτη.

Tροφή για…περισσότερο άγχος

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι καθώς όλοι αυτοί οι άνθρωποι βασίζονται στα έξυπνα κινητά τους για τα πάντα και ψάχνουν συνεχώς μέρη όπου μπορούν να τα φορτίσουν. Μια έρευνα που διεξήχθη για την HMD Global, την εταιρία που κατασκευάζει τα κινητά Nokia από την OnePoll έδεξε ότι το 55% όσων ρωτήθηκαν πιστεύουν ότι το να σβήσει η μπαταρία είναι εφιάλτης για τα άτομα αυτάΈνας στους 8 ισχυρίζεται μάλιστα ότι όταν σβήσει από μπαταρία το κινητό του έχει άγχος.

«Τα έξυπνα κινητά προσφέρουν πολλά στον κόσμο και είναι παράξενο που είμαστε εξαρτημένοι από αυτά και κάνουμε παράπονα γύρω από την διάρκεια της μπαταρίας τους» δήλωσε ο Petri Hayrynen της HMD Global.

«Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να διατηρήσουν την μπαταρία του κινητό μας» πρόσθεσε ο ίδιος. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε επιλεκτικά τις συνδέσεις στο ίντερνετ, μπορούμε να βάζουμε στη σίγαση τους ήχους που δεν χρειάζονται και σταματάμε τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο. Όλα αυτά μπορεί να βοηθήσουν ώστε να μην σβήσει η μπαταρία όπως εξήγησε.

 Απώλεια κινητού: Ο φόβος και ο τρόμος

Εξίσου μεγάλη ανησυχία, αποτελεί το γεγονός ότι μπορεί να χάσουν το κινητό τους. Σχεδόν το 48% θεωρεί ότι θα ήταν πολύ ανησυχητικό αν έχαναν το κινητό τους. Αυτό είναι ακόμα πιο ανησυχητικό και από το χάσεις κανείς τον πιστωτική του κάρτα (46%), τα κλειδιά του (40%) ακόμα και τη βέρα του (25%) σύμφωνα με την έρευνα. Η πλειοψηφία των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα τσεκάρουν το κινητό τους τηλέφωνο 20 φορές τη μέρα. Επίσης, ξοδεύουν 2 ώρες τσεκάροντας την οθόνη του κινητού τους σε ένα χρονικό πλαίσιο 24 ωρών…