Τζανάκης: Αναβάλλονται χειρουργεία ασθενών με όγκο στο κεφάλι γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ

Για τη δήλωση Γιαννάκου μίλησαν οι γιατροί Ματίνα Παγώνη και Νίκος Τζανάκης.

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει γιατρός νοσοκομειακός, ο οποίος έχει κενά κρεβάτια και δεν παίρνει από τη λίστα διασωληνωμένων ασθενών που είναι εκτός ΜΕΘ. Δεν γίνεται με τίποτα. Δεν υπάρχει δηλαδή γιατρός για να το κάνει αυτό το πράγμα. Σε εμάς στην ΕΙΝΑΠ δεν έχει γίνει τέτοια καταγγελία», τόνισε η κα Παγώνη.

«Δεν υπάρχουν VIP ασθενείς για τους γιατρούς. Αυτό στενοχωρεί όλο τον κόσμο και εμάς και δεν θα έπρεπε να γίνονται τέτοιες διακρίσεις», προσέθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός σχολίασε ότι πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας για αυτό το θέμα και την διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ο κ. Τζανάκης είπε ότι «αυτός που τα λέει αυτά προφανώς δεν έχει περάσει ούτε την πόρτα του νοσοκομείου και δεν ξέρει πως λειτουργούν οι ΜΕΘ. Ελπίζω οι νοσηλευτές να τον ανταμείψουν κατάλληλα στις επόμενες εκλογές με αυτά που λέει. Μόνο έτσι καταλαβαίνει ο κ. Γιαννάκος, μου φαίνεται.»

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «γίνεται τεράστια προσπάθεια στις ΜΕΘ. Αναβάλλονται χειρουργεία ασθενών με όγκο στο κεφάλι γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ να υποδεχτούν μετεγχειρητικά αυτούς τους αρρώστους.»