Τηλεδιάσκεψη ΠΟΕΔΗΝ με τον Υφυπουργό Εργασίας

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι η ΠΟΕΔΗΝ με τον Υφυπουργό Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τους υγειονομικούς υπαλλήλους.

Πιο συγκεκριμένα, τέθηκαν τα δύο ζητήμα  της αρμοδιότητας του η ένταξη στα ΒΑΕ και ο χαρακτηρισμός του θανάτου των συναδέλφων από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΒΑΕ.

Ο  Υφυπουργός ήταν αποκαλυπτικός, «δεν  έχουμε καταλήξει», είπε και «δεν μπορεί να στηριχθεί το αίτημα ένταξης στον κορωνοϊό καθ ότι είναι μία προσωρινή κατάσταση».

Υπάρχουν δυσκολίες οικονομικές και θα δημιουργηθούν προβλήματα στη στελέχωση  των μονάδων.

Μας ανησυχούν ιδιαίτερα όσα επισήμανε  ότι το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε και ο σημερινός 60 αρης μπορεί να κάνει τα πάντα εν αντιθέσει με τους πατεράδες μας  όταν ήταν 60.!

Τι και εαν εμείς θέσαμε τα ζητήματα της διαχρονικής επικινδυνότητας και ανθυγιεινότητας των επαγγελμάτων, της ίσης μεταχείρισης  των  υγειονομικών πρώην  ασφαλισμένων ΙΚΑ που είναι ενταγμένοι και  πρώην ασφαλισμένων του δημοσίου που δεν είναι, τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, τα χειροκροτήματα  κ.α.λ.

Ο Υφυπουργός κατέληξε ότι μέσα στο τρέχον έτος η κυβέρνηση  θα αποφασίσει τι θα πράξει σε αυτό το ζήτημα. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

Για το χαρακτηρισμό του θανάτου των συναδέλφων από κορωνοϊό φαίνεται ότι καταλήγουν στην έκδοση προεδρικού διατάγματος από τον ΕΦΚΑ που θα χαρακτηρίζει το κορωνοϊό ως επαγγελματική ασθένεια, το θάνατο των συναδέλφων ως εργατικό ατύχημα.

Για εμάς πολύ σημαντικό ζήτημα  είναι η αναδρομοκότητα για να εξασφαλισθούν  οι   οικογένειες των 25 συναδέλφων που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοιο  και για το οποίο    η κα Στρατινάκη είπε ότι θα υπάρξει αναδρομικότητα.