Τιμήθηκε για τις νέες δωρεές του στο νοσοκομείο Ρόδου ο Ι. Μανουσάκης

Τον κ. Ιωάννη Μανουσάκη από την Τήλο τίμησε χθες η διοίκηση του νοσοκομείου Ρόδου για τις μεγάλες δωρεές του σε εξοπλισμό και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Ο κ. Μανουσάκης είναι συνταξιούχος ναυτικός και στηρίζει με τις οικονομίες του το νοσοκομείο του νησιού μας παρέχοντας απαραίτητο εξοπλισμό.
Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου, κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, το συνολικό ποσό της δωρεάς του προς το νοσοκομείο φτάνει τα 80.000 ευρώ. Πριν περίπου έναν χρόνο προσέφερε αναπνευστήρες τελευταίας τεχνολογίας για τις Μονάδες Εντατικής θεραπείας ενώ πρόσφατα δώρισε στο νοσοκομείο: ένα βίντεο – λαρυγγοσκόπιο, δυο ηλεκτροκαρδιογράφους, τρία μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών σημείων, τρεις αντλίες έγχυσης φαρμάκων και ένα εύκαμπτο κύστεο- ουρηθροσκόπιο.
Εχθές το πρωί ο κ. Μανουσάκης ταξίδεψε από την Τήλο για να βρεθεί στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου συναντήθηκε με τον διοικητή κ. Γρηγόρη Ρουμάνη καθώς και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ουρολογικής κλινικής.

Ο κ. Ρουμάνης απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Μανουσάκη και τον ευχαρίστησε για τη μεγάλη προσφορά και στήριξή του. «Σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ για να τιμήσουμε έναν φιλάνθρωπο ο οποίος βοήθησε το νοσοκομείο και το βοηθάει συνεχώς. Από το υστέρημα του, ένας συνταξιούχος ναυτικός έχει δώσει στο νοσοκομείο 80.000 ευρώ. Ένα πολύ σημαντικό ποσό.
Θέλαμε να τιμήσουμε τον κ. Γιάννη που μας ψάχνει, μας παρακινεί και μας βοηθάει. Θέλει να βοηθήσει το νοσοκομείο, τους συμπολίτες μας και να δείξει το παράδειγμα στους υπόλοιπους,  πως υπάρχει θέληση και καλή διάθεση. Θέλω να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την προσφορά και τη βοήθειά του, να είναι γερός και δυνατός»ανέφερε ο κ. Ρουμάνης.

Τον κ. Μανουσάκη ευχαρίστησε θερμά και ο κ. Πέτας Αναστάσιος διευθυντής της ουρολογικής κλινικής για το νέο κύστεο- ουρηθροσκόπιο.
Όπως είπε ο κ. Πέτας, πρόκειται για μια σπουδαία δωρεά που θα βοηθήσει την κλινική να εξυπηρετεί ασθενείς που αναγκάζονταν να ταξιδέψουν για την εξέταση στην Αθήνα.

Ο κ. Μανουσάκης ευχαρίστησε τη διοίκηση και τους γιατρούς για την υποδοχή και την συνεργασία. Ανέφερε πως έχει ιδιαίτερη αδυναμία στους γιατρούς και τους νοσηλευτές και δήλωσε περήφανος που μπορεί να βοηθάει και να προσφέρει «Είμαι πολύ περήφανος που ο κόπος μου δεν πήγε χαμένος. Πάντα προσπαθούσα να βοηθάω και όσο έχω τη δυνατότητα θα συνεχίσω.


Ευχαριστώ την διοίκηση του νοσοκομείου και τους γιατρούς για τη συνεργασία» ανέφερε. Σημειώνεται πως ο κύριος Μανουσάκης έχει επίσης δωρίσει το ίδιο του το σπίτι στην Τήλο στο ίδρυμα του ορφανοτροφείου της Ρόδου.

Πηγή: rodiaki.gr