Τιμητική διάκριση από τον σύλλογο Γυναικών Παστίδας για τον αγώνα μητέρας με αυτιστικό παιδί

Τιμητική διάκριση για τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν όλες οι μανούλες που έχουν παιδιά με αυτισμό απένειμε την προηγούμενη Κυριακή ο σύλλογος Γυναικών Παστίδας, στο πρόσωπο της Μαρίας Μαστή, για την προσπάθεια και το κουράγιο της ως μητέρας με αυτιστικό παιδί.


Η ίδια, που πριν από μερικούς μήνες, είχε αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης αλλά και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας μας,  μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ευχαρίστησε για τη διάκριση αυτή και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι σημασία έχει να κατανοήσουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις, ότι η πολιτεία χρειάζεται να δώσει ακόμα, πολύ περισσότερα για να στηρίξει ουσιαστικά τις οικογένειες που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Σε επιστολή της επισημαίνει συγκεκριμένα:
«Όλα για τα παιδιά μας. Μητέρες ΑΜΕΑ ξεσηκωθείτε. Το λέω και το ξαναλέω, σε όλες όσες γνωρίζω προσωπικά.
Αν ενωθούμε όλες μαζί, εμείς και μόνο εμείς θα μπορούμε να «ανοίξουμε» πόρτες και δρόμους για τα δικά μας παιδιά. Γιατί αυτά τα παιδιά, τα παιδιά μας, δικαιούνται έναν κόσμο καλύτερο όταν εμείς φύγουμε από τη ζωή.

Οφείλουμε να απαιτήσουμε αυτό που δικαιούνται τα παιδιά, αυτά κι εμείς που είμαστε η οικογένειά τους. Δεν επαιτούμε, απαιτούμε. Αν έμενα στην Αθήνα, θα ήμουν έξω από  το Κοινοβούλιο καθημερινά για να μιλήσω σε όλους εκείνους που παίρνουν τις αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.


Δεν υπάρχει καμία ντροπή σε μας που δίνουμε τον αγώνα αυτό μαζί με τα παιδιά μας. Να μην μιλάμε είναι ντροπή. Αν όλες κάναμε μια κίνηση, θα αναγκάζαμε αργά ή γρήγορα αυτό που λέγεται «κράτος» να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να βοηθήσει ουσιαστικά τα παιδιά μας.  


Όσο δε μιλάμε και δεν διεκδικούμε, τόσο θα πονάμε εμείς και τα παιδιά μας. 
Τι ζητάμε, άραγε; Υποδομές για τα παιδιά μας και ανθρώπους ειδικούς να ασχοληθούν σωστά μαζί τους. Δεν μας καταλαβαίνουν, δεν μας συμπαραστέκονται, δυστυχώς. Κι αφήστε εμάς. Εμείς το αντέχουμε. Αυτές όμως οι αθώες ψυχούλες, τι φταίνε;
Περιμένουμε και ευχόμαστε όλοι αυτοί που μας εκπροσωπούν ή θα μας εκπροσωπήσουν, να κατανοήσουν το πρόβλημα και να νοιαστούν για τα παιδάκια αυτά. 

Δεν θέλουμε τίποτε περισσότερο. Σας ευχαριστώ πολύ.».

Πηγή: rodiaki.gr